cinta pada seseorang akan membuatkan kita rindu, cinta pada Allah akan membuatkan kita ingat padaNya, cinta pada kampong akan membuatkan kita sentiasa rindu dan sentiasa mengingatinya

Friday, January 28, 2011

~perasaan bangga betukar menyesal~

salam semua..
ape habaq ??
heee
^_^
jumpe lg kite..
ni na share citer skit..
cm mane pasaan bangge tuh leyh btukar jd mnyesal
kisah ni jd mase aku blik awi tuh.
aku n family p kdai roti canai na mkn la kunun..
mamak dtg kt kami..
pastuh dgn bangga, riak dan takburnya aku oder la roti tisu..
hahaha..
yg taleyh bla tuh adk aku pon join oder menda same cm aku gak..
sekali smpai2 jew menggunung kerak roti..
pasaan aku time tuh memng malu n menyesal wat oder tuh..
hahaaa..
da la kerak jew..
isi tadak..
mentega jew lbih..
tanak oder roti tisu dah !!
ta knyang !!
huhu

p/s to u all..pk dlu sblum wa pesanan. jgan jd cm aku n adik aku..hahaha..slamber jew oder walopon kmi tataw cm new bntuk dy..haha
^_^

ni la wajah roti tisu
tp yg aku mkn tuh buruk lg..
xdak kari lak ue..
huhuu

Thursday, January 27, 2011

~pengalaman yg menerujakan~

salam..
apa kabar sume ??
jauh perjalanan luas pemandangan..
begitulah yg dpt aku simpulkn tuk entri aku kali ni..
hari ini dlam sejarah
dimana pertama kalinya menaiki kreta api
huhuu..
seram sjuk+epy+truje n sume pasaan yg menerujakan aku sumenye ade..
maklomlah spnjang idop aku xpnah n x reti pon nek train...huhuu
pengalaman yg begitu seronok
^_^
 pg td kul 10 klas linear kt dk N..memng ta sbar na tnggu klas abs..huhu
ble da abs aku dgan BANGGENYER besama2 sakinah shoping snek2 tuh dikunyah mse dlm train t...
kami janji kul 12.30 na trun n jumpe kat bwah..tah mcm mne aku lewat trun..lbey kurg kul 12.35 gitu aku trun n mase tuh kinah da ade tnggu aku kt ponduk guard

mule2 na trun bwh blok..muke aku memng da ckup malu dgan bunyi beg roda aku yg memng mintak sume owg dgr tuh tlah DENGAN JAYANYA menarik perhatian owg..
malu seyhh !!!
nsb bek sakinah ade..kalo x..hahaaa
kitorg start kuar kolej tadi lbey kurg kul 12.35.
tup2 pak cik teksi kate jaln diblok sbb ade org lumbe haram..
aku n kinah da mule hairan..
dah knape plak dgan polisnyer ade org brani na mrempit..
ternyata pak cik teksi tuh menipu kmai..
hwaaaaaaa...
dn mase tuh aku bru sedar betapa aku ta mengambil tahu akn hal2 yg jd kat luar tuh..
rupe2nyer org tgah duk lumbe beskal..
le tour de langkawi lorhh !
aishh !!
cm tadak tmpt len jew na lalu..huhuu
tiket train kami da la kul 1..
smpai2 jew kt stesen ktm..
tgk2 kwn aku izzati n fatin pun blik sme train ngn kitorg...
ta sngke btol...

train kitorg tuh di delay 10 minit..
so sempat la menemu ramah mereke berdue..
smpai2 jew train, aku n kinah trus lari cr koc..hahaha
taleyh bla..aku n kinah dpt koc ujung skali
koc g n sit kitorg dpan gler...
hahahaha...memng taleyh bla...
dlm train tuh...
bru kmi sdar yg kami dikelilingi olh lelaki..
gggrr !! seram pon ade ase mse uh..huhuu
tp ade aku kesah !!
spnjang jaln tu aku n kinah ta abs2 mengunyah ..
tuh la kije kami dr start masuk lg..
n tbe2 tah dr stesen mane ade akk ni n kuarge dy berserta babynyerr yg cute nek duk kt blakg org sblah aku..
huhuuu..
niatneyrr kami ni na bg la snek2 yg kmi bli kt ank dy tp disebabkn kami ternampak ank akk tuh mkn kentang happy meal.
kami pon bekir due tige kali na bg ke tanak..'hahaaa..
malunyerr ase kalo na bg...
mknn kmi tuh da la ta sbrape..
akhirnya aku msuk dlm beg snek tuh.
hahahaaa..
memng malu gler r ase..
nsb bek ta bg lg..
huahua.
smpai2 jew kat stesen ktm segamat tuh aku tnggu la dgn pnuh kesabaran ketibaan kuarge aku..
memang penat lah..
ngtkan blik umah trus..alih2 g shoping dlu..memng hangus duit aku n adk2 kijekn..hahaha
maaflah ye puan sri sarimah n tan sri jusoh..
hahahha
aku takkn pnah lupekan hari yg besejarah bg aku ni  ^_^
t leyh la aku cter kat ank2 jiran aku
pengalaman nek train..hohu..
enjoy seyh..
woooooooouuuuu !!
k u ollz.. cyaaa..
choooooop !!

p/s kepada korunk2
  1. bace doa nek kenderaan ble na nek kenderaan blik umah tuh..huhuu
  2. sdiakan payung sebelum hujan..mksudnyerrr..kalo bleyh shoping sblum blik uh..korg shoping jew k..bli la papew yg patot...
  3. jangan sesekali bli mee hun goreng kat dlm train uh..dah la mahal..terase cm mkn dawai jew td..huhu
  4. sesalu2 lah ambil tahu pasal dunia luar k..jgn jd cm aku ni haaa..ta kne klentong ngn pak cik teksi...hwaaaaa   >_<
k..
jumpe lagi...
ngantuk sudaaaa...
adios 
^_^

Wednesday, January 26, 2011

~perasaanku bercampur baur~

salam..
hye ollz !!
puh kanan !! puh kiri !!
jampi ta bg line truk..hahaha
hah !!
dah knape plak ngan prasaan aku ni ??...
haishh !! mcam2 !!
hah...
pasaan aku dlm minggu ni..
perkhh !! memng agak happy+terharu+xcited+wisaw~
tuh dia!! bukn men bnyk lg an pasaan aku yg bercampur2 ni..
name pun da bercmpur baur an..
ummm...
ni na start citer..
mule2 mse isnin, tuh dia..aku p bli tiket..kununyer na nek la bus mainan yg pendek uh...tp alih2..kne jaln kaki..aishh !! ta ke tblah 2 lutut aku na bjaln..huhu
mule2 jaln kaki dr kampus ke ktm besama my truely frenz
nurul, sakinah n fida..
memng huru hara jaln tuh kami wat..
xpecially aku ni hah !!
kalo korg na taw..aku plg elergic kalo na lintas jaln..
hahaha...
bleyh histeria aku diwatneyrr kalo biakn aku lintas sowg..
so mereka bertigalah yg bersama aku..
smpailah ke stesen ktm.
pastuh dgn slumber badaknyerr..
kmi menuruti cdangan fida tuk amik bus ke kampus dr pekan..fuhh !!
memng mandi peluh kitorg...haha  ^_^
tuh la kali pertama aku g pekan jaln kaki..
pengalaman tuh..
thanx korunk sbb sudi tman aku p bli tiket...tnpe korunk sumer ta blik la aku jwbnyerr..huhu
mo0d aku time ni memng xcited lah..teruje muje aku diwatnyerr dpt jaln kaki p pekan..haha

then kisah ari slase lak..klas sahsiah batal mood aku wisaw time tuh..tkt la kalo2 ade pape hal kew kt pn jun n ditmbh lak ngn asgment yg hampir ciap tp blom ag...
ingat na la tnye kt pn jun tp..tup tap tip !! pn xdak...
wisaw kuase due dah kat situ..
nsb bek la ade member2 group yg membantu ciapkn asgment tuh..
thanx to kak ros, jun n fara (kalo xclap aku la) haha n ktua kmi kamal..
thanx sesngt !!

ptg lak..
aku ade kelas EC (eng com)
huhuu..
time tuh memng berdebar gler..
almaklomlah na berforum dlm eng !!
mahu ta gerun aku diwatnyerr..
tp aku ta sngke...group aku dpt pujian dr miss firuz  ^_^
ni sume sbb group member aku yakni
kak ros, sakinah, mahizah n amzar
yg berusha tuk dpt markah n pujian cm tuh...
trime kasih sngt2..

mlm tuh plak..
na dijdkan cter..
di mana mlm pertama usrah atopun RPA group aku begerak..
fuhh !! best ouh !! ngtkn bosan...
naqibah kami tuh memng sporting sngt..
name dy kak dilah..
amik kos arab..
abs smua nama kitorg na taw mksudnyerr !!
mo0d time tuh xcited state  ^_^

 dan hari ni !!
hari rabu iaitu hari yg begitu memenatkan wat aku
sbb mlm aku ade kelas
bola keranjang
perkhh !! memng pnat sngat2 men..nsb bek mlm..hahahaa
org ta nmpk sngt  ^_^
n pas abs jew kelas aku trus menjalankan misi aku
iaitu MENGUTIP TIN dari rumah ke rumah !!
haishh !!
nsb bek la ade kwn yg snggup tman aku..
thanx sngt2 to nurmahizah bakri !!
i lub u 4 evar fwenz !!

okelah kengkwn !!
kite smbung esok lak ea..
ta sabaw asenyer maw pulang nek train esok !!
1st time ouh nek menda alah uh bersama2 dgan sakinal ismail..
mo0 ; ta sabaw !! gelojoh !! sume ade..haha

c yaaa !!
p/s to ollz !!
  1. segala apa yg berklaku pasti ada hikmahnya.jgnlah trus mengalah k !! yg pntg usaha dlu !!
  2. bersabarlah dengan ape yg berlaku , slagi bleyh sabar korg sabar k !!
  3. SAYA SAYANG KAWAN SAYA !!



Saturday, January 22, 2011

aKhIrNya ^_^

salam..
hye hangpa suma  ^_^
pekabo ??
hahaa
AKHIRNYA
finally !!
misi aku da berjaya...
ho00reyyy !!
ouh bundaku tercinta..
ankmu ini tlah menyempurnakan misi yg tlah diberikan oleh mu...
hoh0ho
o.0
gumbira ta terkate....
kalo hangpa na taw..
misinye adalah membeli tdung yg dipesan oleh pn sri datin Sarimah..
hahaaa...bukan ape..
da berabad aku cr tdung warne yg mum na...
mak kate dy na tdung kale
  1. hijau pekat bila dicampur dngan wane putih ?? wane tu la yg mak na..jd wane ape aku pon tataw..hahaha
  2. wane coklat tak pekat sngat n ta pudar sngt..alaaa..mcm air milo tuh..mak na yg ade sulam taw..kalo murah..
hahaaa...dats my mum
tak ke pening aku na cr..
aku start cr tdung tuh mase pogram kt khar..yakni karib..
disebabkn aku tataw wane ape yg sbnrnye mak na..jd aku trangknlah sebijik2 pe yg mak ckp kt aku tuh..
hahaaa...
ciap kne glak ag ngn akk gerai tdng tuh..
ade aku kesah ?? haha
lepas KARIB aku ta jumpe ag..
aku g lak kat hari terbuka kolej za'ba
nsb bek jumpe...yg wane ijau tu jew..
awi ni aku g pasar lak..
dan akhirnye..jumpe gak yg wane coklat beserta sulaman yg ditempah khas untk pn sri sarimah..
hahaaa...
akhirnyaaaaa...
lega aku ase....

thanx to NURUL kerana sabar dgan kerenah aku n mak..
luv u...
seriously..susah na jumpe kwn cm dy...
smpai ke sudah dy tman aku cr tdung mak aku...
thanx sngt2 frenz !!
p/s to hangpa suma :  
  1. walau mcm mane susahpun na penuhi hajat bunda u ollz..u oll kne jugak ushekn smpai boleh...oke !!!
  2. kwn yg baik adalah kwn yg sanggup besama kite waktu susah atawpun snang..
oke !!
jumpe lg !!
^_^


Friday, January 21, 2011

knape dgan aku ni ???

ya Allah...
knape dgan aku ni ???
knape perasaan aku lain jew ni bile dy ta lyan aku..
ummm..
ape aku na wat ??
aku ke yg salah ??
salah ape yg aku wat ??
walawpun aku epy..
tp ase cm lain jew..
perasaan ape ni ??

ah sudaaahh !!
somebody..plzz tell me what happen to me..
>_<

~tension+boring = ???~

salam..
hye ollz...
haaaa !! msti u ollz tertnye2 an..
da knape plak ngn tension n boring uh..
ahaha..
seriously !! aku ta pnah ase sebosan ni dlm idop aku..
umm..tataw la pasai ape aku jd cm ney..
dan apabila bosan aku di'plus'kan dgn tension akibat boring sngt..
so dah mule lah mereng a.k.a senget aku ni..
dengan berbekalkan internet yg laju (almaklomlah tumpang blik kwn) hahahaa
aku menge'tag' org dgan lagu2 yg BEST bukn men lg..hahahaa
a halim , jefrydin n uji rashid..
ouh rindunyerr rumah..
kalo kt umah aku ni..
idop aku yg bosan jd ceria dek kerana lagu2 ni sume..
maklomlah dady yg pasang
takkn na tutup lak an..ahahhaha
memng best lah awi ni...
ilang segala tension yg ade..
^_^
p/s to korunk2 sume : heee...seandainye korg tension n kebetulan lak mase tuh tgah ujan xpon korg mls na kuar..korg dengar la lagu2 ni yek
  1. seruling ank gembala by jeffrydin
  2. di ambang sore by ahmad jais
  3. menunggu nasi minyak by hail amir n uji rashid
hah !! jgn lupe cube taw...
caw sinci !!
^_^





Thursday, January 20, 2011

~GrrrrRrr~

salam ollz..
arrrggg !! geramnyerrrr...
knape menda ni jd kat aku ?? knapew ?? knapew ??
aku ta brani na bersuare..
walaupun aku tahu aku ade hak untuk itu..
tp, aku na jge aty dy..dy ro0mate aku..
takkn la...
aku ta snggup !! hwaaaaaaaaa   >_<
somebody !! elp me !!

p/s to ollz : humm..besabarlah slagi korg leyh sabar k..jgn men lpas jew cm aku ni..lpas kat blog jew yg termampu..huhuu

tata ollz  ^_^

Wednesday, January 19, 2011

~hari ini~

salam~
hari ni ?? knape dgan hari ni yek ??
ummm....
hah !! kalo u ollz na tawu...ari ni aku rase agak bangge di situ kerna telah merasmikan jambatan baru yakni jabatan yg memisahkan antara selangor dan perak..
betuah x aku ??..hahaaaa  ^_^
baru la snang na duk dlm bus tuh..
tadak la na risau kot2 la bus tuh terjun dlam sungai kew
almaklomlah jambatan besi yg dibuat sementara tuh da nampk cam na tombang jew..
leganyaaa ~
hah !! buat sesapew yg na mai perak ate moh lew !!
mari ramei2 merasmikan jalan baru ni
hahaaa 
p/s to ollz : berbangga dan bersyukurlah dengan ape yg korg ada

sampai jumpe nanti ya
^_^

Friday, January 14, 2011

minggu ke 2 kuliah !!

salam....
wahhh !! akhirnyaaaa... da 2 minggu aku berkuliah     0.o
takku sngka !!
haish !! dan minggu ni la minggu yg mana berakhirnya minggu tambah kursus..
ummmmmmmm  -_-
bencinyerrr !! tapi terpakse terima !!
arghhhhh !!!  xpnah sepanjang hayat aku ade kelas awi sabtu..
pada saat ini aku rase memang cam nak robohkan jew pusat ko..
arggggg !!!
geram !! geram !! geram !!
dan disebabkan tempat s**l tuh la kaki aku mlecet then ditmbah pulak dgan selsema..
tp xpek..
aku tahu yg aku terpakse terima walau pape pun jd
dan name pun prosedur..
not bad la kelas awi sabtu  ^_^
walawpun aku ta dapat balik dengan kerap mcm sem 1 dlu, aku tetap puas hati..
at least aku dpat cr kawan baru n jelajah
satu tanah jajahan kat utara ni !!
yezzzaaa !!
kelas aku utk sem ni memang agak seronok jugak bile ditengokkn balik..
students dlm kelas aku sem 2 ni x kurg hebatnyer n ta kurg gilenyerrr..
hahaaaa...
aku harap aku akn bersedia untuk harungi sem 2 ni dgn aktiviti yg aku bkal harungi !!
kalo tak kurus jugak sem ni aku tataw la...
huahua ^_^
baiklah ollz...
hah sblum tuh

ps to ollz: tabahkan hati n tenangkan fikiran korg sekiranya korg ta dpt na blik jumpe mak pak korg utk sepanjang sem..huhu...cm aku ni haaa....sabo jew la...

c yaaa
luv u ollz
^_^

Monday, January 3, 2011

hari pertama sem 2

Salam..
Wahhh !! macam da lame jew aku ta bukak blog..
Bukan ape..almaklumlah internet terlalu PANTAS !! hahaa ^_^
Hari ni aku da start sem baru ari ni...alhamdulillah...segalanya berjalan lancar..
lega rasenya...fuhhh !!
Walaupun agak penat+mengantuk, aku tetap gembira.
Mane tak mengantuknya, biasa aku bangun 6.45 a.m dengan bantuan ro0mate aku kejutkan aku,
tapi pg tadi aku bangun 6.30 a.m secara sukarela..hahaa
Walaupun awal beberapa minit, aku tetap mengantuk..huahua
Disebabkan jadual aku sama sebijik sebangsa dngan kak ros, jadi kami pegi kuliah bareng2 td ^_^
Kelas pertama aku pkul 8 pagi tadi kelas advance kalkulus. Awal2 kelas dah lecturer ta masuk
Perkhh !! na kate epy ta jugak wo00..dlam kelas tuh, hanya secebis sahaja budak math temasuk aku
 ngan kak ros..hwaaaa !! mana geng2 aku dulu  T_T
Lepas kelas kalkulus, kelas sahsiah pulak. Punye la ramai pelajar kelas sahsiah td 0018..hahaa
Ta pnah aku duk dlam klas sikit cm ue..
Lecturer dy baik, tapi xtaw la kalau awal2 jew baik ble da start kuliah jd tegas kew..huhuu
Nama lecturer aku tuh pn. Junaninah binti mohd isa
Kate2 yg aku ta bleyh lupa yang terkeluar dr mulut dy
  1.  Gelak tuh gelak jugak..tapi ada makna ye !!
  2.  Kamu boleh bermesra dengan sy tp kne ingat sy bukan kawan awk


Kelas terakhir aku tuk hari ni adalah kelas math diskret dan akan diajar oleh cik zamzana..

W0w !! kalo dilihat memang lecturer dy baik2 ajew, tapi tataw la lg.

Aku harap esok lagi seronok sbb ade 2 kelas jew yakni kalkulus n sahsiah 

Hehee

^_^


p/s: to ollz

·         1st day kuliah kne bangun awal !! biar bersemangat sikit hari korg tuh

·         Buat persiapan malam sebelum g kuliah. Almaklomlah xcited state skit bru la naik

semangat tuh..

Adi0s !!