cinta pada seseorang akan membuatkan kita rindu, cinta pada Allah akan membuatkan kita ingat padaNya, cinta pada kampong akan membuatkan kita sentiasa rindu dan sentiasa mengingatinya

Sunday, February 27, 2011

~oh K.A.M.O !!~

salam satu malaysia !!
hye sumer !!
waaallaweyyyhh !!

K.A.M.O
tersangatlah CHUMEL
saya suke tengok kamo0 !!

SIYESLY
u r da bomb !!
kalo la buleh saya lepak ngan kamo0 
msti GEMPAK PUNYER

ouh KAMO !!

hahaha..
msti korang tertanya2 kan.
sape lah kamo tuh..
sbnarnyer..
KAMO a.k.a GEWE ILUSI AKU
tuh adalah
ZIZAN
alaaa...
zizan ?? ta kn korg ta knal kowt !!
dy lah buah hati saya (dlam mimpi jew la) haha

aku suke dgr dy ckap, lawak dy, n muke dy
sumpit
sweet giles toh !!
kalo la dapat !! haha

sbnarnyer aku suke bile org ganu ckap !!
best ouh !!
kalo la dapat org ganu se !!
aishhh !!
ta cr len da..
hahaha..

kesimpulanye..
memng aku na sngat la jumpe zizan nih !!
jeles lak bile kwan aku dpt jumpe tp aku ta..
taleyh jadi ni...

>_<

p/s to ollz
tlong carikan sy org ganu se !!
hahaa

k c yaa !!
ngantok sudaa !!
salam...


argggg !!
sy tersangatlah suke orang terengganu ini !!
cute+just nice !!






Saturday, February 26, 2011

~teringin~

salam semua !!
waaa !!
knape aku taleyh na tdo ney ??
aishhh !!

bile da tak boleh nak tido mule la datang idea na menulis blog..
neyh na habak mai !!
aku sbnarnyer teringin sangat nak masuk sukan ape2 aje lah..
tapi...
mampu kew aku ??
musykil+boleh kew+tak yakin

tuh la yang buatkan aku rase takut nak cube
huuummm
=,=
'give me some sunshine,give me some rain'
ape2 pun..slamat maju jaya kepada atlet khar yg terchenta !!
fightingg !!

^_^

p/s to ollz
umm..aku just na bgtaw..janganlah jadi mcam aku yekk yg kurang yakin ni !! heee
be urself..fighting!!

KHAR the best !!



Sunday, February 20, 2011

~HaRy mEnGunDy~

salam..
hye ollz !!
fuhh !!
lepas suda tnggungjawab aku sbgai student UPSI !!
hahaha
minggu mengundi la katekan !!
ni i na story skit..

perkhhhh !! puuuyooooh !! mak aiiih !!
hah !! korunk na taw asal aku jd cm tu ??
hahaha
jawapannyer adalah aku terlalu teruja, terkejut, terkesima,  yg plg penting
TAKOT+GERUN
na taw pasal apew ??

cenggini citenyer..
sbnrnyer ni la penglaman pertama aku merasa cm new suasana mase mengundi
calon umum tu adalah calun utk U 
calon fakulti lak tuk fakulti lah an..

yg paling aku taleyh bla mase last day na bermanifesto yakni mlam tadi sbab ari ni da mengundi

mcam ni...mlm td punyelah aku heran mane tah dtgnyer bunyi hon kenderaan yg pelbagai bunyi smpai menganggu aku na tgk PERSONAL TASTE jew..
tetibe bunyi tu mkin dkat..
lpas ajew abs bunyi tuh dah mule dah bunyi sorakan yg aku rase bile dngar jew otomatik aku akan rase TAKOT sbabnyer da mcam na BERJIHAD dah aku dgor..
aishh !!
disebabkan ni pengalaman pertama aku..so aku sabo jew la an..
tkt tuh tetap ade la..
memang meremang lah bulu roma..
hah !! bunyi sorakan yg aku dgr tuh adalah daripada calon2 MAHASISWA PENDIDIK (pembangkang)..
dengar name pun da ckup bangge bg sesapew yg na jdi pendidik ni la an..
sbnarnyer bunyi hon2 tuh dtgnyer drpd penghuni KOLEJ ZA'BA(KZ) N KOLEJ AMINUDIN BAKI (KAB)..dyorang punye semangat sampai ke KHAR dyorg berkonvoi !!
punye la samangat !!

ade lg calon lain yakni MAHASISWA PIMPINAN BITARA(under admin) !!
hah !! yg ni lg la..kembang kempis idung bile dengo jew pkataan ni..haha

tiap mlm last week jew msti ade bunyi2 sorakan tuh...
aku pun tepikir..ta penat kew dyorg ney..
mane taknyer dgan usaha dyorg menampal poster dyorg lg kat satu kampus n kolej..
bagi aku, memang sngat penatlah..
mungkin semangat utk menang kowt yg membuatkan dyorang bersemangat...
yg paling bestnyer calon mahasiswa pendidik la..
dengan sorakan yg kuat tuh..
aku rase..memng da ilang la suare dyorg...bile da tadak suare cm new dyorg na wat presentation ???
haha 

cm tuh la citernyerr..
kalo korg na taw situasinyer..
mai la dtang UPSI..hehee
konpem xsesat punye la..
korg tgk kalo yg ade bnyk2 ketas kaler buru n kuning tuh...itulah kampuskuh yg terchenta !!
hahaha

pengalaman pertama mengundi agak best !!
^_^

p/s to u ollz
kalo u ollz rase bertangunggjawab..mengundilah calon yg korase ade bakat..jgan lak undi yg nsem lagi bergaya...oke !! hahaha

c yaa !!
mari la mari...
pegi mengundi..
jangan lupa kewajipan..
pada U korang !!!
lalalala





Friday, February 18, 2011

bila hati dah rindu

salam..
hye ollz !!

waaaaaaah !!
bila hati ini rindu..
dah mule lah rase sebak di dada..

ouh keluargaku terchenta !!
apakah kabar korang suma di sana ??
rindu sangat na balik umah
na pelok n cium mak,
na salam bapak,
na gadoh dengan adik,
na sembang dngan along..

yang paling penting rindu sangat na gelak sama2 dengan fmily aku...
susahnya hidup kat tempat orang ni
na jumpa family pun susah

aku jeles bile tgk kawan2 aku balik
dan ada pulak tu ciap family dtg lawat lagi..
hwaaaaaaa  T_T

mak !! bapak !! along !! aini !! jia !!
angah rindu kat sume !!
angah naaaaa baliiiiiikkk !!

Saturday, February 12, 2011

~aku tak sempurna~

salam...
hye korg semua..
ummmm
>_<

aku tak sempurna ??
aku sedar akan kelemahan diri ini
mungkin aku ta layak untuk memilih
tapi..
setiap manusia inginkan yang terbaik untuk diri sendiri
begitu juga aku.
aku nak yang terbaik untuk mak dan bapak walau macam mana cara sekalipun
walaupun aku tahu keputusan yang aku akan buat itu akan melukakan hati aku sendiri
walau sepedih mana dan sepahit mana pun aku tetap akan lakukan
semua ni kerana ibu bapa aku
tiada yang lebih bermakna dalam diri ini selain mereka

aku tahu aku tak sempurna
aku berharap satu hari nanti akan ada insan yang sanggup terima ketidaksempurnaan aku ini

aku dah tak nak dilukai dan melukai orang lagi
cukuplah sekadar apa yang tlah aku lalui
bak kate orang pengalaman mengajar kita kematangan
aku sendiri pun tak tahu sama ada aku matang ataupun tidak
layak kah aku ??

ape yang penting kini
aku sedar kelemahan aku dan aku akan cuba perbaikinya selagi yang termampu

^_^

p/s to u ollz

korg jangan pernah patah semangat dengan ketidaksempurnaan yang ada dalam diri korg, sebaliknya korang kne bersyukur sekurang2nya masih ada lagi insan yang menyayangi dan menrima korg seadanya iaitu ibu bapa korg
0.o

wassalam




Saturday, February 5, 2011

~aku orang kampung~

salam
hye korg sumer..!!
jumpe lg kite ye...
dlm entri kali ni...
aku adalah orang kampung !!
yesss !!
realitinya aku memang orang kampung
jiwa aku, hati aku, perangai aku, gaya aku
semualah tentang aku
adalah kampung
aku suka tengok kehijauan alam yg penuh dengan keunikan
cantik sangat
dan semua tu aku dapat tgok kat kampung aku
ROMPIN
(tanah tumpah darah mak aku lahirkan aku)
betapa bahagianya kalo aku dapat hidup kat sane selamanya
tapi...
hidup sebagai seorang pendidik perlukan pengorbanan
so..
aku akur dengan semua tuh sebab itu adalah pilihan aku
dan
bila aku da berjaya capai cita2 aku nanti
aku na majukan kg aku
sebab aku adalah orang kampung !!
tanpa kampung aku takkn pnah wujud
^_^


p/s to ollz
jangan lupa asal usul korg sume oke !!
bile da berjaya kelak jgan lupe dri..

ok..
papai ollz
c yaaaa
^_^

ni ade sedikit santapan mata tuk korg
ni lah jiwa aku

mencapap kat sawah org kejap

tuan punye sawah