cinta pada seseorang akan membuatkan kita rindu, cinta pada Allah akan membuatkan kita ingat padaNya, cinta pada kampong akan membuatkan kita sentiasa rindu dan sentiasa mengingatinya

Thursday, June 14, 2012

DAHSYAT sungguh !

Assalamualaikum~~

pewwwit ! smalam update, hari ni pon update !
memang tak dak exam da pon haaaa (padahal 1 paper lg) ~

oke ape2 pon hari ini memang something lah org kate
pengalaman yang sungguh DAHSYAT !
wallaweyh !
0,o
 haha

hari ni (smalam la kirenye)
14th june 2012~
dengan yakin dan jayanya aku telah membuat kuih buah melaka a.k.a ondeh2 (org kelate panggil)
hehe..duk serumah ni macam2 kerenah dapat tgk...
ditambah pulak dengan pelbagai bahasa yang pelik2 tekeluar habis..
baru la rasa semangat satu malaysia...
kelantan, kedah, johor, perak and last but not least PAHANG !
meriah bukan ?!...

oke ! stop buat mukaddimah !

jop sambung apa yang jadi dekat kuih buah melaka we ollz tu !
at first ingtkn payah sangat..
finally...
cantik jugak kuih buah melaka homemade we ollz !
sedap tu tayah ckap..memang terhangkat !
haha

oke ! stop talking about kuih buah melaka !

now lets talk about ape ke bende yang DAHSYAT sngt tu ?! 
haha...

humm..bile da kemas baru la tahu betapa dasyatnya bilik aku !
nsib baik ada kak tim (kak tamy yg cute and ibu kepada we ollz)
kak tim emmng rajen sesangt !
tabek spring kat kak tim..
bilik aku yg sungguh dahsyat dy leyh kemas ditemani plak dengan housemate2ku tanpa diundang ! haha
walaupon macam2 perkara yang tak diundang (epel dr awl sem) kami jumpa..
kak tim tetap wat slumber je ngemas...
memang minat mengemas ouh ceq habaq angpa kak tim ni !
ditambah pulak mengemas sambil dengar lagu raya memang syahdu la orang kata...
haha

neway~

sayang kak tim sangat2 !

a lovely day+happy day+wonderful day+family day

damnly love them 
sem 4 (3-4-11) full of memories !

p/s to ollz
sentiasalah ngemas2 almari uollz tu ! t ade plak yang keluar menda2 yang pelik2..kalo korg kemas sorg2 tapek...ni ade yg tolong kemas....memng DAHSYAT la namenyer tu nanti kn..hahha

Wednesday, June 13, 2012

what i've done for today ?!..

Assalamualaikum...

what i've done for today ?!.. wahllaweyh !
kalo aku bgtaw konpom angpa ta caya ! 
haha  ^_^

on 13th june 2012 gadis kampong have done something owesome habaq ang !
haha..
learn how to format a lappy from aisyah a.k.a my beloved hosemate !
huh !
best+bahagia ouh walopon my lappy be the 1st taster for her to cuba try test apply her studies !
fuhh ! alhamdulillah ! done smoothly n it shows a better result..
de ingatkan da ta dapat diselamatkan da leppy ni !
 i've also learn something new from her about lappy !

she said..
kapersky memng nak kne update slalu/ cepat if not menda alah tu will corrupt all ur file and lappy korg akan sodokallahulazim *_*

something new tuh bg aku ! thankz honey !
huh ! kajian ni juga berhasil disebabkan mira yang menyumbangkan cd yg disumbangkan oleh gewenye tuk format lappy !
bahagia ouh rasenye ! hehe
akirnya..lappy saya berjaya diselamatkan !
alhamdulillah

ni na habaq mai citer pasal bubur pulut hitam yg we ollz satu rumah plan na buad tu !
finally it done well ! haha
walaupon terbantut alkisah kerana terletak gula pasir terlebih dahulu..huhu

punyalah havoc kaw nak perah santan pakai ape...at last tudung shuk (gadis cute yang emo bile menyanyi) jadi magsa perahan santan..
2 periuk kaw kami masak !
chef for today naqiah and aisyah !
alhamdulillah sedap walopon terlupa nak letak garam ! HAHA


p/s to ollz !
belajarlah menda baru dari kawan uollz yg lain bidang dpd uollz...nanti leyh tambahkan ilmu !
weeee~

Tuesday, June 12, 2012

FiNal ExAm & StuDy WeEkKu seM 4 !!

Assalamualaikum...
hai uollz !
huh ! study week konon...
padahal sem genap kat cney mane ade stdy week..tp..
dengan jasa baik lect..deyollz lae bg cuti sminggu awl...tp up to certain lect jugak...
ade yg kedek ue..memng sampai ke sudah (yakni minggu dpn na exam) still ade lg kelas...sabo je la MAK !!
hah ! tu pon sbb paper tu tadak final exam..huehue  ^0^

oke ! stop talking merapu meraban !
jom terjah ape ke benda yang aku buat mase stduy n final week ni !

1st-mase study week ! oke..konpom2 cam org len duk atas meja study bagai nak rak  alhamdulillah dah selesai diluahkan balik pada kertas jawapan yg sepatotnyer.

2nd-oke ! final exam week ! wallaweyh ! paper2 killer tersusun rapi..cantik+baik punyer ! date dy memng make me die young ! haha...
start 4 june followed by 5th n 6th june...huh ! killer lak ue...
seb bek aku ta stress sorg2..kalo tak naye ouh ! 9th june ade paper jugak..numerical methods 
and now I'M FREE ! 16th june for the next paper...huh ! lamenye nak tunggu !

seminggu oke gap dy ! n now 13th june already !
3 hari sebelum ni banyak benda yang aku belajar..dari rohani sampailah ke kemahiran memasak,mengait n menjait manik..memng tak menang tangan ! (over jap !) haha...
esemen ade tp ta buat lg..memng ta sdaq diri toi la ! 
tp tapek...ari masih muda...lalala (jangan contohi perangai ini)

oke ! belanja untuk 3 hari ni memng sangat jimat n berbaloi n boleh mngakibatkan obesiti jika tidak dikawal dengan sebaiknya...haha...mane taknye makan humagai ! kus semangat !
SODAP BEBONAR ceq habaq ang !

(we ollz mask haruslah memuji) ahha
1st day yakni 10th june bermenukan tomyam+telur dadar+nasi+behun+air bandung+petang punye we ollz menjamah behun goreng habaqang !
huh ! memng menyelerakan...bala tentera yang terlibat seramai 9 orang yakni housemate2ku terchenta dan juga jiran umah depan merangkap chef tuk mask tomyam..
seriously owesome ! bertambah2 kau ! hah ! sedap punye pasal !
oke next !
2nd day 11th  june menu we ollz sambal telur+bening bayam+air sirap limau
fuh ! memng tayah cakap la...sambal dy terhangkat kau ! hasil nukilan beramai2 dengan berbala tenterakan 8 orang je...sume geng2 rumah yakni kak tamy, kak pah, midah, mira, hanan, aisyah, syuk n last but not least aku...hoho ! hidup jauh ngan family ni skali skale nak jugak tunjuk skills kn even ta brape nak terhangkat sngt ! haha

n last pg td 12th june ! sbnrnyer tadak niat pon na masak sndri tp tah mcam mana terasa cam na merempit g pekan plak almaklomlah tengah gian nak mengait ditambah pulah PUAN SRI SARIMAH a.k.a bondaku terchenta suruh belajar jait manik...
apo laie ! abis satu pekan pusing carik manik+benang kait !
meriah la raye taun ni dengan manik yg merelip2 habaqang !
 balik je dr pekan masak2 dlu..
menu kami ari ni sup sosej keju (sumpah sedap)+sambal sosej+kentang+ikan bilis+air teh o ais !
mcam biase lah menambah2 kalo ade geng aku si aisyah tu ! huhu

ni na habaq ! esok we ollz mask bubur pulut hitam plak ! wee~
hope it will work smoothly n give us a beautiful taste ! haha..emo gile macam la na pegi beperang ! 
tapek ! 1st time nk kne mask bubur pulut itam..!
tataw la ape akn jadi esok ! haha..
bawak betabah je lae !

oke uollz ! rase2 mate ni da macam na jatuh je...den mitak diri dulu yek ! eyh ! kejap ! kejap !

p/s to uollz !
masa yang terluang tu jangan guna untuk main game je (mcm aku) haha...sebaiknya p belajaq something new dlam hidup korg...i guarantee that it will gonna be fun and tottaly owesome !
try it or u'll regret it !

craving for durian !
ade sape2 na blanje durian ta ?!
lalala





Wednesday, June 6, 2012

He Eyh ! JuNe SuDa !

assalamualaikum..

fuh ! almost 2 months, there were no updating for gadis kampong !
daymmm rindu sesangat kat gadis kampong !!
huh !

banyk perkara yang dah aku lalu sepanjang 2 bulan ni..
orang kata makin lama masa makin banyak pengalamannye..
pahit, manis, tawar sume ade..
cukup rasa lah orang kata...
^_^

1st tragedi yg paling sedih dalam hidop aku sepanjang 21 tahun ni...
kehilangan insan yg tersyang..
nenek merangkap atok dan juga penghibur hati aku dah pergi tinggalkan kami buat selamanya...
hanya Allah yg tahu perasaan aku bile terima panggilan sekitar 2.00 A.M tanggal 14 May 2011..
dapat tahu je..hati rasa nak balik...tp...
esok ada kuiz n jauh pulak na balik di+ mak pulak tak bagi..
jangan tanye kenapa mata aku bengkak pagi tu !
dalam seminggu tu muke atok tak pernah lekang dlam ingatan aku
bile teringat je mesti cry punye..Allah  T_T
'Allah lebih sayangkan atok'
al-Fatehah buat atok

kesedihan aku ni telah terubat dengan mengikuti program UA (university embassador) anjuran HEPA UPSI..ok ! niat na balik tak jadi sebab memng nak pegi sngat kat program mcam tu...
program dibuat kat kelantan yakni SK Kemubu, Kuala Krai..
memang best la kate koi !
for da 1st time dapat g kelantan n join kluarga angkat !
wow !
perasaan yang susah untuk digambarkan  ^0^
at the end of da program
bole pulak terdapat hadiah dr adik2 ni ! kus semangat !
terharu i !  ^_^
thanks adik2 SK Kemubu...
sume orang kampong daymly owesome ! cg dy memng sngat best !
makin lama duk sane makin gemuk aku..haha...makan je keje....g skolah je makn..aish ! demok la den ! haha
my adopt family...seriously enjoy ! sayang ma (MUNOH a.k.a KAK YAH) !
nasi lemak ma memang da best !


ok next 2 week FINAL EXAM coming with full of unexpected story !
haha !
seriously..
tak penah2 aku stdy bagai nak rak for da exam ! but dis time such a miracle thing that i'v done ! 
ta beganjak dr meja stdy...
almaklomlah..exam 3 KILLER paper beturut2 !
wallawey !
1st paper-4 jun : financial acc 1
2nd paper-5 jun : statistic & app  
3rd paper-today (6 jun) : management accounting

fuh !
2 papers to go ! yeahh !

date : 9 jun 2012
subject : numerical method

last but not least !

date : 16 jun 2012
subject : pengurusan pembelajaran


fuuuh !
banyak ouh aku cite ! 
trima kasih kerana sudi baca apa yang aku tulis ni ! huehue....
sayang gadis kampong !

p/s from gadis kampong tu uolllz !
sebanyak manapun pengalaman kita dapat, jangan pernah kedekot untuk berkongsi dengan geng2 uolls ! keep it and apply it in ur life !