cinta pada seseorang akan membuatkan kita rindu, cinta pada Allah akan membuatkan kita ingat padaNya, cinta pada kampong akan membuatkan kita sentiasa rindu dan sentiasa mengingatinya

Friday, December 24, 2010

bersyukur ^_^

salam..
Alhamdulillah...aku bersyukur sangat hari ni result final exam kluar..
keputusan aku tak teruk n ta bgus sngt...yg sedang2 jew aku amik..aku memang suke kesedarhanaan...hehee  ^_^
(kalo dah blajo maen2 xkan la leyh dapat 4 flat lak an...mrepek la tuh)
smoge tahun depan akan jadikan aku student yg lbih cemerlang (insyaAllah)
buat corsemate akuh  students AT14...congrates yaa !!! PARTY yukk !!! heeee   ^_^

p/s : to ollz
  • kalo ade mase yg leyh gunakan tuk stdy tuh..gunakanlah dengan sebaik mungkin agar tak meneyesal di kemudian hari.

aja aja fighting !!

Tuesday, December 21, 2010

rindunyer ^_^

salam...
rindu ??  knapa kita mesti merasa rindu ?? hummm...
aku rindu sangat dgan cikgu aku, kawan2 skolah aku, acik kantin n ta dilupakan akk koop..
soalan yg selalu bermain di fikiranku
bile la aku dapat jumpe dgan diorg semua ??
bukan ape..rase rindu ni aku rase tak dapat nak digambarkan lagi..
alkisahnye begini....
tadi, mase aku tgah duk nak renovate blik aku..
tetibe aku tenampak sume kertas soalan n nota2 yg aku simpan dari form 4 till form 5..
aku rase macam aku na sekolah balik
betapa seronoknya kenangan diwaktu sekolah dulu
banyak pengalaman aku timba mase kat skolah
tapi...bukan pengalaman yang aku lalui sendiri..
ianya pengalaman yang diceritakan oleh guru2 kesayanganku tentang kehidupan di luar (lpas sekolah)
pelbagai nsihat yang diberikan kepada aku dan rakan2
semata2 untuk meneruskan kehidupan di laur yang penuh dengan cabaran dan dugaan...
TERIMA KASIH CIKGU kerana telah mendidik aku sehingga aku menjadi aku yang di saat ini ingin berjuang untuk menjadi pendidik sepertimu..
ouh rindu...rindu...rindu..
aku rindu na duk dpan cikgu..na hafal format pp n kunci kira2..aku rindu na buat karangan..aku rindu na wat kerja kursus..aku rindu nak ajar kawan2 aku..aku rindu na masuk blik guru..aku rindu kelas aku..aku rindu tempat duduk dan meja aku..aku rindu buku aku..
segalanya aku rindu..
boleh ke aku n kawan2 berkumpul macam dulu dan belajar dalam kelas macam dulu...
duduk atas kerusi kami macam dulu dan bersembang dengan membe sebelah...
haish !! rindu !! rindu !! rindu !!

p/s: to ollz ..
  • jagan sesekali korg sie2kan zaman skolah korg
  • hargailah ape yg korg ade dengan sebaik mungkin
  • timbalah ilmu sebanyak yg mungkin dari guru nescaya dyorg takkn kdekut pnyelah

Salam Rindu buat GURUKU...

Monday, December 6, 2010

pemergian yang tak disangka2

Salam...
Kepulangan aku untuk berjumpe dngan miki n onew (arnab fmly aku)
hanya tinggal kenangan sbb
dua ekor si comel tuh da mati...
Sedihnya hati ni bile teringat kat onew n miki ..
Dua makhluk cute ni la yg slalu teman aku kat dapur,
main2 ngan aku waktu ptang,
kencing kat fail aku, habiskan makann kat umah aku,
tlong mak aku menjait..
Ummmmmm...
 Aku teringin nak mandikan onew n miki lagi...windu sangat nak pegang
si comel 2 ekor tuh...
Tp..skang hanya tinggal kenangan...
Sedih !! sedih !! sedih !!....
Hwaaaaaaaaaaaa.....
I want my rabbit back...
onew n miki mati kebetulan plak mase aku na blik umah (5 dec 2010)..
tak ke tekejot aku.. baru jew berape bulan kami ambik si comel tuh jadi
keluarga angkat kami tapi akhirnya mati jugak..
kematian si comel kami tu disebabkan oleh kucing durjana jiran
 aku..huh !!
i really berdendam with that kucing !!
(aku jumpe ciap r ko aku goreng idop2)..
P/s: to ollz yg ade bela arnab, jauhilah arnab korg dpd kucing bapak...

Saturday, December 4, 2010

dugaan final exam

salam..
hye olzz..
dugaan ??... hurmm...??
memang penuh debaran btol lah na jawab final exam td...
last paper for sem 1..wacana bahasa melayu !!
OMG !! memang truk lah...
bukan soalan dy, tapi pejalanan na ke tempat exam uh..
aishhh !!  >_<
memang mencabar keimanan...
nak ke tempat exam amik mase 15 minit...
macam ta lame plak an...
dipendekkan citer..
aku n 4 owg lg membe yakni kak ros, kecik, mira n en. mun
kmi ni berator la dlam satu barisan kirenye satu arah dengan kami (ke proton city)
na amik exam la katekan...
tnggu...tnggu..n wait pnye wait...
bus ke pc ta samapi2..
kami pon ape lg mase tuh dah pkul 1.45 gamaknyer...
kmi trus amik kptusan na p kampus then amik bus p pc...
haish >_<
mase otw na p kampus..
ya Allah..
punyelah kagetnyer aku ase..tetibe lak bus ke pc betalu2 dtang 2 3 buah p kampus...
Tuhan je lah tahu pasaan kami time tuh..
hahaha  (tuh la ta sabaw sngat !! hambek !!)
haha...
dah la smapi2 kat kampus kelibat bus satu pon ta nampak..haha..
dugaan2 !!
jam kat tangan da pkul 2 lbeyh...
exam start 2.30 (sempat ke ??)
trun jew dr bus trus cll prebet (kete sapu)
tadak sorg pon yg free !!
adeyhhh !!!
tnggu pnye tnggu...
ade la sebijik bus n teksi muncul..
ape yg kami tuju bukan bus tuh...
tapi teksi tuh....kami ingat bus tuh na ke pekan...
dgan xcitednyerr si kecik na g kat teksi uh..ciap da tahan lg..hahaha...
tgk2 bus tuh na ke pc  ALHAMDULILLAH...
kitorg pon pae lg...trus suh pak cik uh antaw..
yess !! akhirnyaaa...
BUS TUH KAMI YG PUNYA !!
hahahaha..
5 org VVIP jew yg ade dlm uh...slese tahap gaban kami ase...

for me..its better late than never..
exam last uh..
sampai2 pc..trus cr tmpt duduk..
dah termencapap sekejap kat dlm dwan pekse..
hahaha..
malu weyhh !!
but nice experience...

p/s: to olzz..
  • sabar itu separuh daripada iman..jd bawak besabar ok !! ta kire la tgah tnggu bus kew or tgah tnggu membe kew  oke !!
  • jgan berfikir negatif...korg pikir positif jew....msti hapy ending pnyer...
  • setiap masalah ade jalan pnyelesaiannya..so, kalo dah tataw na watpew ko mintak tlg owg len...msti boleyh pnyee....
ok ollz !!
ingat tuh...
c yah !!
saranghae ~

Wednesday, November 24, 2010

Hari ini dalam sejarah...



Hepy ! hepy ! dan hepy...
Itulah yg aku rasa sekarang ni...
Gile r..mane x hepynyer...sumer urusan jadual aku da setel sesetel yg mungkin...alhamdulillah..memang lega asenyer...
Dah la paper penting aku sumenyer da selesai..memang aku sangat2 nantikan detik terakhir jwb paper membunuh (tak lain ta bukan..kalkulus ^_^) 23hb awi tu n skang yg tinggal paper kenegaraan n wacana..
Ape ade hal..(belagak plak aku ni) haha  ^_^
Memang seronokronok la aku ghase..
Ditambah pulak dengan sejarah menonton movie seharian (memang ta hengat dunia da) BOF da setel..KKKG (khabi kushi khabi gham)..esok ape pulak yek ??..
Haha..                       
P:s to korunk
Rajen2 la blajo..jgan contohi aku ni...tp skali skale ape salahnyer..lepas tension la katekan..ahahah ^_^
Gud luck 0llz..

Thursday, November 18, 2010

~bahagianya~

salam aidiladha buat semua !!
harap msih belum terlambat lg  ^_^
umm...bahagia ??..
perempuan mana tak bahagia kalau buah hatinya mengatakan sesuatu di luar jangkaan dia...
pada kebiasaanya lelaki memang tidak cukup dengan satu..
..memang ta gune jantan cam ue  haish !!  >_<
tp alangkah bahagianya apabila si dia (yg sememangnya pemalu+pendiam) telah menyatakan bahawa diri ini da cukup segalanya (sebagai seorang perempuan) jadi buat ape nak cari lain lagi...OMG !! alhamdulillah  ^_^
memang sesangat bahagie lah HATI INI !!
smoge hubungan ini berkekalan dunia dan akhirat..insyaAllah dgn izin Tuhan..
mudah2an..


p:s/ buat korg yg ade kat luar sana tu,
  1. hargailah apa yang korg ade (terutamanya buat kaum adam) cukuplah degan seorg sahaja..
  2.  janganlah menipu or curang ngan pasangan korg..sepandai2 tupai melompat ahirnya jatuh ke tanah juga..bile da kantoi..haa !! pandai2 la setel..
  3. begitu juga degan kaum hawa..jagan pernah menduakan pasangan anda..barulah idop bahagia sentiasa.
  4. jangan mudah untuk bg sepenuhnya kepercayaan korg kat pasangan korg, belum tentu dy syg korg. tapi kalo dah yakin dengannya..apa salahnya  ^_^
  5. semuge korg bahagia dunia dan akhirat.
adios  ^_^

Monday, November 15, 2010

akhirnyaa....

assalamualaikum...
salam satu malaysia !!
akhirnyaa...segala yangku lalui tlah pun selesai...
thanx to KAK ROS n ta lupe gak MYSIS (sbb ta wat pangai mase kitorg na daftar)..
walaupun masih ade lg perkare sketul dua yg msih serabot (ADE AKU KESAH)..hahaha  ;p
jagan biarkan hidup aku diselubungi KESERABOTAN !! huhu  ^_^
kesimpulannya di sini, aku sangat gumbire awi ni ( ditmbh pulak dgan kluarga n my boy ta lupe gak ROSNI RASID yg bnyk support aku ) lub u all lah !!  ^_^
jadi, malam ni...nyenyak lah aku tido nmpaknye (mcam la slame ni xnyenyak..haha)
p:s/buat korg..
setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya !!
adioss !!

Thursday, November 11, 2010

dilema mysis

salam...
hay ollz !!
msti korg tertnye2 kn ape itu mysis ??
menurut kamus aku mysis ni bermakne KAKAK SAYA..
menurut korg plak ape mknenyer ??
^_^
sebenarnyerrr....sume salah ! yeay !!
yg sebetulnya mysis ni adalah salah satu name yg memng xasing lg buat students upsi ney...
mysis ni memang bagi aku TERBAIK lah..hahaha  ;p
mysis ni sbnarnyer tempat di mana kami gune tuk daftar kursus utk sem akn dtg...
dats y la mysis ni dkatekan TERBAIK lah...
    

tapi.........................

ape yg aku n rakan2ku dilema sngat adalah sistem mysis ni TERSANGAT la LAJU...
smpai xterkejo kami diwatnyer...haish...   >_<
(sebenarnyerr lambat cm siput dalam pantang)...
tah bile la maseneyr kami boleh lepasi halangan ni tuk kami mulakan hidup kami buat sem 2 nanti...
takkn la na lanjutkan CUTI KHAS kot...hwaaaaaaaaaaaaaaaa  !! tidak mahu !!   T_T
kepada RAKAN SEPERJUANGANKU nun di upsi...smuge kite dpat jumpe lg di sem akn dtg...
usah biarkan hidup anda diselubungi MYSIS !!!
adi0sssa !!    ^_^

Tuesday, November 9, 2010

peNgalaMan nAk DaftAr kuRsus

salam...
haish  >_<
malangnyer nasib aku, kak ros, sue, kecik n mira...
na masuk my upsi pon skit pnye susah !!!
mcm mane plak na lpas msuk tuk daftar kursus ??..
ummm..memang mencabar keimanan tol lah !!
memang pengalaman tol lah...
chantek jew aku da ready tuk isi...ciap da bukak lg web dy tnggal na tnggu daftar kursus bukak jewp...TUP TAP TIP..not responding..intnet ni memng menempah tol lah...haish >_<
kan dah tak pasal2 kne isi esok !! argggggggghhhhhhhh !!
frustrated aku diwatnyerr !! huh !!
kita tnggu sambungannyerrr esokkk !!  ^_^
kalo xleyh gak !! aku REDHA jewp !!
memang pengalaman btol lah...

Monday, November 8, 2010

Dilema Exam -_-

knape la malas boleyh ade dlam dri aku ni ??
haish !!  >_<
exam da na dkat..stdy skit bru..hurm...
mcam mane la yek na buat ??..
nak balik kolej lbih awal ??
hurmm...MACAM takot pon ade na duk sorg2 kat sane...
umm..tp kalo duk kat umah ni..da SERUPE rumahku syurgaku dah aku rase...
macam mane nak buat tu ??..hahaha  ^_^
ape yg penting skang ni..SAMANGAT n FOKUS tuk exam...
ouh exam !! ouh study !! ouh serabotnyerrrrr....

Monday, November 1, 2010

keRetA iDamAnku !!!.. ^_^

hurm...
bile dfikir2 balik...memang masih awl lg tuk kite pikirkan kreta ape yg kite nak gune...
tapi...ape yg aku tls ni sekadar tuk luahkan jew...
just suke suki..
name pon siti punyer kan...lalalalala  =DD 
hah !!
berbalik kepada tajuk kite....
kereta idaman ??...
kalo na fikir memng banyak pilihan kreta yg aku naaaaak saaangaaat miliki !!
tp yg aku memng sawan sangat kreta ney hah cap MITSUBISHI..wallah !!
gempak ouh !!
memng skali dapat SUMPIT tamow tukar laen...
ngahahah  ^_^
ni yg aku ckap ni korg taw tak rupe dy cm new...??
hurmmm...
aku anggap jew la korg tataw (sbb memng na ltak gmbar kasi cun skit)
ta knal make ta CINTA ~!!..
tadaaaaaaaa~

haaaaaaa~ ni la dy BUAH HATI PENGARANG JANTUNGKUH !! haha...skali dapat takkn ditinggalkan ouh...name kreta ni MITSUBISHI LANCER EVOLUTION VIII (european version)...
amacam ?? hehe  ^_^
so, bwat sesiapa yang ade atau memiliki kreta sejibik sejibon cm ney...
bley la ye pas ney...tinggalkn num phone (gtaainyerr)..lalalalala   ;p
to ollz !! slamat memiliki krete impian korg...hehehe  ^_^
c yaaa~
salam..  ^_^

Sunday, October 31, 2010

sTudy ?? rilex ??.. confiused !!

study ?? rilex ?? study ?? rilex ??...
haish  >_<  mane satu ni....???
smpai ilang suare aku diwatnyer...ummm  T_T
takot, gementar, bedebar2..kire sume ade lah !!
ble na start stdy jewp, dah mule ngantok !!
memang syaitan tak gune tol...haha  ^_^
p la kaco owg len..jgn kaco aku !!
huh !!
final exam da na dkat..22 nov 2010 mule dah final exam..tok sem 1...
na stdy malazz tahap unte,
ble stdy ngntok..
tp..ble rileks xngntok plak...
papehal pon..wat korg yg aku gelarkan rakan seperjuangan...(boleyh kew cm tuh ?? haha..)
stdy elok2...ingat...
jgan ade sebrang gangguan pon..kalo boleyh jauhkan nset n dekatkan dri ngn buku...






oke all !! gud luck in ur exam...do ur very best !! lub u all lah !!  ^_^
tata ollz...
da bjaye kelak jgn lupe rakanmu ini...
muaaaaaaahhx !!



Saturday, October 30, 2010

tAk TahAN

flu+batuk+mate berair
hurm  >_<
ta tahan rase hati....
maw ajew dicabutnyer hidung ni...
hurm...kenape aku jadi begini..adakah mungkin ..
  • ta ckup tdo ??
  • ta ckup mkn ??
  • maen ujan ??
  • seronok sngt blik uma smpai xhengat dunia..
haish !! >_<
ta Tahannnnnn !!!

duNia SekARang T_T

Jika dahulu manusia lebih jahil,
jika dahulu manusia tidak mengenal erti belas kasihan,
dan jika dahulu manusia tidak punya iman yang kuat..
apa bezanya sekarang ?? jahil ?? tidak berhati perut ?? iman ??
hurmmm???...semua tu aku ta brani na ckap ape2...tapi..korang hayati kes2 ni n korang sendri nilai k ^_^
  1. KUALA LUMPUR: “Sudah tujuh tahun anak saudara saya yang berusia 14 tahun dicabul bapanya sendiri, tapi baru kini rahsia itu terbongkar sebelum kami membuat laporan di Balai Polis Rawang, Rabu lalu,” kata Kamisah Jamal, 31, ibu saudara kepada seorang remaja perempuan yang mendakwa dicabul bapanya sejak tujuh tahun lalu.
    Beliau berkata, setiap hari mangsa sering bermuram kerana trauma dengan apa yang berlaku selain tidak menyangka bapa kandungnya yang juga penagih dadah tergamak mencabul kehormatannya sejak kecil.

    “Melalui cerita anak saudara saya, dia memberitahu ketika berusia tujuh tahun, bapanya selalu bermain dengan kemaluannya dengan tangan tetapi sejak dua tahun lalu selepas cukup umur, bapanya semakin berani melakukan perkara yang lebih buruk.

    “Bapa mangsa yang juga abang kandung saya, sering mengambil peluang menceroboh masuk ke bilik anaknya itu apabila semua ahli keluarga lain tidur dan ada kalanya pada sebelah pagi ketika ibunya pergi bekerja hingga dia tidak terdaya untuk melawan,” katanya ketika datang ke Balai Berita, semalam.
  2. KUALA LUMPUR: Pendarahan dalam perut akibat ditendang atau dipukul dengan benda tumpul dikenal pasti menjadi punca kematian seorang wanita yang ditemui dalam sebuah beg pakaian berwarna hitam dengan tubuh dan kakinya dilipat bersama-sama sejumlah pakaian di belakang sebuah bengkel kereta di Ukay Perdana, di Hulu Klang, petang kelmarin.
    Malah, pemeriksaan awal juga mendapati mangsa bukan warga tempatan berdasarkan ketiadaan kesan suntikan BCG pada bahunya dan mayat mangsa turut disahkan tiada tanda dibunuh menggunakan sebarang senjata.

    Difahamkan, mangsa dipercayai berusia lingkungan 20-an dan bukan remaja seperti didakwa sebelum ini.

    Ketua Polis Ampang, Asisten Komisioner Abdul Jalil Hassan berkata, kedua-dua mata mangsa juga lebam dipercayai ditumbuk dan ditendang.
  3. KUALA LUMPUR: Walaupun dia dan anak lelakinya berusia sembilan tahun sering dipukul isteri, kasih seorang suami tetap utuh apabila mengetahui wanita itu mengalami tekanan perasaan akibat dihantui kisah silam kerana dirogol guru tuisyen anaknya di rumah mereka di Cheras, di sini.
    Difahamkan, dalam kejadian pertengahan Disember tahun lalu, mangsa berusia awal 30-an itu dirogol suspek di hadapan anaknya.

    Disebabkan bimbang dan malu jika perkara itu diketahui umum, selain memberi ruang kepada isterinya mencari ketenangan, mereka nekad tidak membuat laporan polis.

    Namun, kesempatan itu digunakan sepenuhnya guru tuisyen durjana berusia lewat 30-an itu untuk meminta wang bagi menutup mulut, selain memaksa mangsa melayaninya di ranjang.
kesemua kes2 ni ade dalam paper harian metro 30 okt 2010, sabtu..so korg hayati n..bg la pandangan korg tentang ape yg dah jd dengan dunia sekarang...

Friday, October 29, 2010

hAri yg Tak DIsanGKe-sAngKE

pagi yang indah 29 okt 2010...perasaan aku macam ta pecaye yg aku akn balik hari ni..hurmmm >_<
memng pelik....sblum ni aku yg xsabaw na blik sangat..hahhahaha    ^_^
meyb aku da mule SYG KHAR n UPSI agaknyerrr....wow !! ta rase mcm awal pulak...huhu  =DD
dats y la aku rase cam berat jew na tinggalkn TG mALIM !!.. huhu  >_<
bile na diingat balik la...mase dlm pjalanan td...perkh !! memng bnyk dugaan btol...
  1. aku tepakse p ktm tg malim sorg2 ditemani oleh PAK TAM (thanx to pak tam) dan tak lupe gak wat akak ku yg TERCHENTA KAK ZAKIAH (lub u lah)..hehe..kerne sudi tmnkan sy..walopon ta smpai ktm..dkt dpn gate KHAR pon jd la...hahah  =D  buat ZEYRA aka KHECIK..thanx to u to0...walopon ko tman aku smpai kat lif jewp aku hargainyerrr..hehheh...lub u dak kecik yg bsar!! haha..
  2. nak kate betuah tuh memng la...sampai2 jew kat ktm tg malim tuh train da ade (ALHAMDULILLAH) yg lg bestnyerrr..aku ta pyah na tkar train kat rawang..dy trus p kolumpo (aku pon tataw jgak train ni trus p kolumpo..hahaha..aku bru je na galas beg konon na kuar la..na amik tarin lain kononnyer..alih2 aku pelik, apasal dak2 ni tanak bangun ?? hahaha..upenyerr xpyah na gedik tukar train..memng malu tahap kure2 la aku time tuh..ngahahaha  ^_^ )...tapi..yg aku hot nyer..tetibe lak train rosak mse otw na p stesen kuang...dah na kne tnggu train lain anto bantuan tuk tarik train yg aku naik tuh.....HAISH  >_<  ta kelam kabut plak aku diwatnyer dgn timingyer da nk dkt kul 1.30..destinasi jauh lg (PUTRA)..lg 5 stesen bru smpai PUTRA..bus plak kul 2.30
  3. tunggu punye tunggu tetibe ade train datang..aku dgan bangganyer duk lah kat depan LINE kUNING (jge keselamatan la katekan haha ^_^ ) tgk2..dgan slumber badaknyer train(ke kl sentral) tuh jalan tanpa rasa simpati kat kitorang ta brenti pon ( at least brnti la tanye na tumpang kew x) haish >_< !!  dah aku malu lg kat situ..hahaha  ^_^  . kemudian, ta sampai beberape minit train seremban (train yg sepatotneyr kami naik) datang...naiklah aku tanpa sengan silu dan yakinnyer.
  4. akhirnya sampai gak aku kat putra. bile dah sampai jew kat PUTRA..memang lega aku rase..tp tetibe lak beg aku wat hal..time na masuk tmpt tiket tuh la beg SHANTEK aku tuh na tesangkut..dah kelam kabut kejap kat situ...
  5. lpas da slamat jew aku msuk kt tmpt tuh..aku pun trus pecut selaju yg mungkin tuk sampai kat HENTIAN PUTRA tuk bli tiket 2.30..ISHK3 !! memng pnat lorh..kalo la beg aku tuh ade roda 4 n stering...kan best bley la aku tunggang dy bwak nek bus !! umm  ^_^
dan akhirnyaaa...tiket da ade pd tangan aku..aku trus p solat, p tandas n yang penting p BLI mKANAN !! pastuh trus msuk bus...memng lega lah ble da duduk..yg wat aku teruje tuh..hahahha  ^_^
tetibe lak aku leyh TERmencapap duk kat dpn..ahahaha  =D
ta pnah hayat aku duk dpn..tp td tetibe lak aku duk dpn..ngaaaaaaaa  ^_^
memng best lah pjalanan aku awi ney...even pnat...at least aku dpt gak sampai ngn slamat tepat jam 6.30 di kg halamanku FELDA KERATONG 2..

Friday, October 22, 2010

kEcewa..??

kecewa...
kenapa aku mesti kecewa ??
perlukah aku kecewa kerana dia ?? dia ?? dan dia ??
kalo dah hobinya membuat orang kecewa...
memang wajiblah org yg bersama dengannya kecewa...
haish >_<
kecewa...kecewa...
adakah org yang kecewa ini sanggup dikecewakan ??
adakah dia sanggup ?? sanggupkah dia ??
tepuk dada tanya selera...
ouh si kecewa,
mampukah dikaw menghadapi kekecewaan itu seorang diri ??
tabahkah dikaw sewaktu menghadapi kekecewaan itu ??
jangan mudah menyerah wahai sang kecewa,
hari ini hari kita, esok lusa mungkin harinya..
tidak semestinya skali kecewa, selamanya kecewa,
ouh sang kecewa,
janganlah mudah berputus asa,
dan janganlah pula kaw manyambung penderitaan kekecewaan kaw itu,
berhentilah dari dikecewakan..
kuatkan semangat wahai sang kecewa...

yang ikhlas,
sang kecewa T_T

Thursday, October 21, 2010

menGantOk !!

knape kite mengantok ??...
  1. syaitan tgah begayut kat mate
  2. ta ckup tidor
  3. telebih tido
  4. urat saraf mate da ta larat na befungsi
  5. dah tiba mase tuk tido
kesimpulanya, tido biarlah cukup dan kurangkan aktiviti mate yg mane dirasekn tidak berfaedah untuk mate kite buwat ^_^
sekian..

peNgeNAlaN

Salam perkenalan buwat semua yang tengah menjelajah blog ini  ^_^
sebenarnya..aku baru jew diisyhtiharkan sebagai blogger, kire ala2 junior pada korunk yg da lama berblog ni...aku sendiri pon tataw cm new aku leyh TERsuke lak an na wat blog sndri..huhu..dah la na plih name pon da sejam..habis sume orang dalam umah ni aku tanye..haha..dan disebabkan aku baru jew telibat dalam mnulis blog ni, jadi diharapkan korunk dpt menulun+menyukung aku bagi memeriahkan+menceriakan lagi blog ini...sekian saja syarahan aku (tataw na cakap ape dah)..
harap korunk enjoy la kat sini k...c yaaa  o_0
wassalam ^_^