cinta pada seseorang akan membuatkan kita rindu, cinta pada Allah akan membuatkan kita ingat padaNya, cinta pada kampong akan membuatkan kita sentiasa rindu dan sentiasa mengingatinya

Monday, November 18, 2013

ceritera praktikal aku (PART 1)

Assalamualaikum...
bismillah

fuhhh !! fuhhh !! berhabuknya blog ni...
setelah berbulan tak dijelajah
dan kini
banyak story mory yg aku nak kongsikan dekat sini...

bermulanya ceritera praktikal aku
tanggal
15 JULAI 2013
tarikh yang tak dapat aku lupakan
beribu pengalaman, pelbagai ragam, pelbagai rasa
ouh indahnya !
alhamdulillah..aku diberi nikmat itu..

cerita bermula 3 hari sebelum aku melangkah ke alam pekerjaan (praktikal)
masa tu puasa..perasaan bercampur baur..
takut, resah, gelisah, gementar
macam persoalan bermain di minda..
'boleh ke aku mengajar anak orang ni ?' faham ke budak2 ni nanti bila aku ajar ?'
macam2 la ada persoalan tu..
bak kata orang..nak tak nak kene hadap juga demi untuk menamatkan pengajian

alkisah
hari jumaat 2 hari sebelum praktikal 
ada perjumpaan dengan GPK yg lebih mesra dengan panggilan IBU (PN ROSLINA BT AZIZ)
perjumpaan yang simple tapi banyak maklumat yg kami dapat
mula2 masuk kat dalam bilik dokumentasi tu masing2 tak kenal satu sama lain
'aku tengok kau', ' kau tengok aku'
masing2 diam seribu bahasa..
tanya nama pon macam nak tak nak..almaklomlah malu katanya...
aku datang lambat waktu tu...punyelah bedebor rasa hati..
tup2 jumpa hana..
dialah 'geng' praktikal pertama yg aku jumpe..
nasib baik ade geng lambat..haha
masuk2 bilik...ibu mintak perkenalkan nama dan kos..then ibu bagi taklimat tentang apa yang perlu dibuat untuk hari isnin nanti..
masa perjumpaan ni dua orang geng praktikal tak dapat datang sebab join sukan UPSI
ok fine !
perjumpaan dengan ibu simple dan padat

habis je perjumpaan
aku dengan faz (coursemate aku) berkeliaran mencari rumah..
haaaaa...dasyat tak ? lg  2 hari nak start praktikal baru nak cr rumah..haha
 tp nasib kami baik..
faz pusing2 dengan keluarga dia tup2 tanya orang .. ada pulak sbuah keluarga yg kesiankn kami
jadinya dia tumpangkan kami dekat rumah dia
rumahnya agak kurang selesa tp sudah memadai untuk aku dgan faz nak idop dalam 4 bulan ni...
tuan rumah kami tu tinggal suami isteri dalam lingkungan 70-an dan anaknye sorang 40-an oku pulak tu..jadi kami simpati sengan keluarga ni..so kami ingat nak stay situ sambil tolong2 apa yang patot..
da setel pasal rumah 
~aku pon balik rumah aku untuk kemas2 barang bagai~

ahad tu aku datang balik dekat rumah yg kami sewa tu...
ok dah siap2 segala barang da lengkap...
get ready untuk ke sekolah sebagai seorang GURU PELATIH keesokannya !!
jyeahhh !!

pesan ibu, pkul 7.15 nak kne ade dekat skolah sbab esok kan hari isnin..
wallaweyh !!
gila awalll !!!! haha
ok fine !!
minggu pertama praktikal...aku dengan faz jalan kaki je..
bapakk jauh nak jalan ikut jejantas...bulan puasa plak tu..
kuruih aku !!
demi praktikal ku gagahkan jugak..
minggu pertama, hari isnin kami diperkenalkan sorang demi sorang...
wah2 !! tetibe rase mcam artis plak...
bukan ape..bebudak pandang pelik je dkat kami..
haha
ok fine !

lpas habis perhimpunan..kami duk lepak dekat blik dokumentasi tu lagi untuk diberikan jadual masing2...mule2 perjumpaan dengan pengetua n GPK hem..
segala macam peraturan diberitahu masi ni...ok fine..kene pkai stokin..baju kene kemas n bla..bla..bla..
macam biasa la perkara wajib yang kitorang buat dekat upsi..pakaian kemas dan lain2..
ok next perjumpaan adalah bersama dengan GPK ko CG BAHARUDIN n guru2 koku iaitu CIKGU ROHIDAH dan CIKGU SALASUN...wah !!
time ni tak bole bla !! 
cg baha main bagi je sukan tup2 dia lupa sukan ape yg dia bagi dkat aku..haha
akhirnya kami dapat sukan, unit uniform dan kelab kami masing2...
aku dapat petanque (tibai je eja), silat dgan kelab pengguna..
wah hebat !!
selesai je pembahagian koku ni...next perjumpaan adalah bersama dengan GURU PEMBIMBING (GP)..inilah perjumpaan yg paling kami nanti2kan..
ok fine !! kami menunggu dengan penuh kesabaran..lambat benor gp aku smpai..haha..otai la katekn..
ok semua dah ada...
pembahagian jadual dan subjek yg kene ajar mula diberi..
WAHH !! tetibe aku tekejut bila ibu bagitahu yg aku kene mengajar ADDMATH dekat SEMSAS..ya Allah..punye la bedebor rase hati..takot pon ada..geng2 aku yg lain sume dah pandang aku..haha..gila tekejut aku...(sebenarnya subjek tu lah yg paling aku tak nak ngajor dekat skolah aleh2..itu yg aku kene ngajo PADAN MUKA AKU !!) haha
ok...aku sanggup terima cabaran...ala addmath je kot !!
fuhh !!!
gp aku bapak otai ! CIKGU HAMDAN BIN TAIB namanya...aku respect gile kat dia !!
cg hamdan ni guru cemerlang addmath dekat semsas...cg hamdan ni adalah salah sorang daripada penggubal soalan addmath SPM ok !!
tetibe aku rasa bangga dapat jadi ank didik dia..
bile dah dapat gp masing2..kami dibawa oleh gp masing2 untuk setelkan apa yang patot...
gp aku bawak aku p blik guru..aku follow je..
perkara 1st dy tanya aku is my latest pointer bape...
aku bgtaw...dy kata dy boleh tolong naikkn pointer aku..alhamdulillah dalam hati aku rase lega..hehe
ok..smpai blik guru...wah2 ! aku disuhnya duduk dalam bilik ketua bidang (bilik cg hamdan) aku tolak..so aku duk la dkat barisan cingu2 math..meja aku strategik gile ! betul2 depan pintu masuk, depan aircond dan behadapan dengan meja gp aku (meja cg hamdan besepah) haha..
hari 1st tak banyak yg kami buat..
eh2..nak taw geng2 praktikal aku yg lain duk dkat mana ??
hah !! meh aku bgtaw..
4 orang budak sukan duk dekat blik sukan, 2 org budak tesl duk dkat bilik bahasa dan aku dengan faz duduk dlam bilik guru..
u know what kami geng praktikal ni pair taw
4 LELAKI & 4 PEREMPUAN
memng kebetulan !!

ok fine ! disebabkan hari pertama...
tak banyak yg kami buat...
mana taknya...perjumpaan sana perjumpaan sini..tgk2 da abis waktu skolah..
hah ! ini SBP jadi kami terpaksa akur yg kami kne balik pling awal pkul 3..haha...
sabar je la...

next day
selasa..
hari kedua kami..
datang skolah mcam biasa jalan kaki ikut jejantas (SUMPAH PENAT)
smpai skolah duk dkat tempat masing2..aku duk kat blik guru...
dan2 plak hari selasa ada kelas cg hamdan...
wow !! 1st klas aku...cg hamdan suruh masuk...
AKU PASRAH !..haha....
aku masuk...tengok bebudak ni mcam pandang pelik je dkat aku...aku buat gaye sporting aku then setel !... kelas pertama yg aku masuk tingkatan 4 KREATIF !!
ok..perkara pertama yang aku tanya diorang adalah..
'siapa yang fail addmath ?'
~semua angkat tangan~
dlaam hati aku...bio benor ?!..then aku tukar soalan..
'siapa yang pass addmath exam baru2 ni ?'
4 k3 5 orang je angkat daripada 23 org...
ok..semangat aku utk ajar addmath kembali kuat !...niat aku masa tu..aku nak belajar sama2 dengan diorang sambil2 mengajar diorang...alhamdulillah students sume ok walaupun ada yang macam tak puas hati aku masuk...aku peduli ape..haha....
itulah kelas pertama yang aku msuk untuk minggu pertama...wow !! memng seronok sngt ble da sebang dengan budak2 ni...

itu cerita dengan bebudak..ini cerita aku dengan geng2 praktikal aku..
kami berlapan
meh aku perkenalkan sorang2..
1st- AZIZ => TESL
2nd- AHMAD=> PJ
3rd- AQMAL=> COACHING
4th- IZRUL => COACHING
5th-FARHANA => TESL
6th-MAISARAH=> PJ
7th-FAZLIENA => MATH
8th-SITI (aku) => MATH

ok..inilah geng praktikal aku !
huarghhhh !!

ngantok weyh !!
ok la...esok aku sambung story mory pasal geng praktikal aku ni plak ea..hehe


p/s: mule2 takut tu biasa la benda 1st time kita buat kan, jangan sia2kan kepercayaan yang orang da bagi dekat kita sudah okey guys ! truskan usaha dan cuba buang rasa takut yang ada dalam diri tu..insyaAllah Allah akan bantu...

~be the BEST among the REST~

ok geng ! nytes
jumpe esok !!
assalamualaikum


Monday, March 18, 2013

apa ? semester 6 dah ?

Assalamualaikum
pagi yang dingin ! ouh nyamannya !
^_^

hye awak !
ang la sapa lagi  ^_^

i miss u

ok stop mukadimah !
hari ni terlihat orang lain sibuk duk update blog, aku pon gatai tangan jugak nak update

alkisah semester 6 aku di UPSI ni..
alhamdulillah, pejam celik dah semester 6 rupanya (tak kusangka-sangka)
semester 6 yang sungguh mencabar, macam2 nak kena buat,
yang paling tak menahan nak kene mengajar ! fuhh !
moga Allah permudahkan perjalanan bakal cikgu ni...
amin..

kalau korang nak taw,
untuk pelajar sem 6 yang mengambil pendidikan dekat sini, segala bagai teori n pengajaran yang perlu dilakukan, agak sukar bagi sesiapa yang kurang yakin dengan diri tapi nak tak nak tetap kena tempuh jugak, dah namenye pon bakal pendidik, insyaAllah.
bermula daripada microteaching sampailah macroteaching nak kena kuasai, jadi barulah nanti kami akan dilepaskan menjalani praktikal di sekolah2 yang bertuah..haha
moga Allah merahmati setiap apa yang kami lakukan ini..
amin..

semakin naik sem ni plak tiba2 terasa macam jadual tak berapa nak jam sangat, serius lengang jadi,
jadual yang agak lengang membangkitkan lagi semangat aku untuk kerap kali pulang ke rumah,
hehe
minggu ni aku balik ! yippie !..
tapi, mak kata nenek belah bapak sakit, jadi perlu membuat lawatan muhibah ke rumah nenek...
dialah nenek merangkap atok yang masih ada bersama kami.
insyaAllah mudah2an nenek cepat sembuh
^_^

kereje tak siap tapi excited nak balik, macam mane tu ?...
haha
^_^
demi family tercinta, akan ku gagahi jua..
erk..
TAMAT

p/s to olls:
semakin meningkat umur, semakin meningkat amal
semakin meningkat sem, semakin meningkat tahap kerajinan
semakin banyak ilmu dituntut, semakin banyak perkongsian sesama rakan
semakin banyak aku tulis, semakin mengantuk aku dibuatnya

morninght olls

Wassalam
^_^

Monday, February 11, 2013

ceritera cuti semesta

Assalamualaikum..
ehem.....ehem......
pejam celik pejam celik
kus semangat da nak abis cuti sem aku..haha
sakan bebenor cutinye, almaklomlah sem depan da tak de cuti cenggini lagi (praktikal loe!)

sepanjang cuti sem tahun 2 aku ni, agak ramai kenalan baru dan pengalaman baru yang aku sempat kumpul untuk aku gunakan satu hari nanti.
insyaAllah

Cerita I
- buat pertama kali aku dibebaskan meng'drive' kete balik ke kampong halaman, 
seronoknye..ya Allah memang tak terkata, almaklomlah tak penah bawak kete jauh2 tanpa ade pegawai jpj (bapak aku) kat sebelah..bukan main lg mandunye..haha
akhirnya dapat jugak aku lepaskan rindu kat tempat reunion aku dolu2 (pantai pasir lanun, endau johor)
perginya berlima dengan sepupu sepapat aku beserta hero sorang kecik cenonet..
udara pantai yang sungguh nyaman..
i miss that moments
Allahuakbar

Cerita II
-kadang2 pengalaman mematangkan kita-
tp.....kenapa aku tak matang2 nih..haha.
kalo aku sorang je tak pe..ni tak kawan2 aku pon turut terbabit...adeyh !

tanggal 9 dan 10 febuari 2013
tarikh yang cukup bermakna, walaupun ianya seketika alhamdulillah aku bersyukur kerana Dia berikan aku waktu untuk bersama dengan sahabat aku walaupun hanya 2 malam tido telentang tegolek telungkup bersama, siapkan cenderahati untuk diagihkan kepada tetamu yang datang bersama2, makan dan minum bersama2, pakai inai sesama, tido lewat sesama, snap sane..snap sini, gosip2, gurau senda dan
kini NURUL ATIKA BT MOHD ARIS telah pun dimiliki.
tahniah buat sahabatku.selamat berkekalan dunia da akhirat.
aku rindukan dia..lain sangat rasa bila sorang kawan da menamatkan zaman bujang. Alahmdulillah..
aku tumpang gembira..
hari yang penuh dengan adat istiadat, akhirnya telah selamat dilaksanakan alhamdlillah
Allah is the best planner

buat kawan baru
-tempoh perkenalan yang singkat tidak membataskan kita untuk mengenali satu sama lain seperti keluarga sendiri, asalkan ianya ikhlas insyaAllah hasilnya MANTOP GITU LORH !.. haha
rindu kauorg semua
 farah, izati, ana, ain n humaira dan hakim
(diorglah kawan baru aku ngehehe)

Cerita III
-perancangan yang hanya seketika membuahkan hasil yang cukup bermakna-
terima kasih buat ruzaimi n zulia my sweety..hehe
plan untuk tengok wayang complete jua sebelom kita berpisa (ceewaah)..alhamdulillah.
-teman udoh kabor, teman idok besior nengok citer kak limah. teman takot teman tegelak kuat, kan da malu teman td' haha..sabo je la..
we are family
sayang korang !
next destination 'CAMERON HIGHLAND'..insyaAllah


p/s untuk uollsz
-buang ego jauh2 moh kite rapatkan ukhwah sesama umatNya, tak kisah la siapa diri kita atau siapa diri dia yang peting berkawan ikhlas kerana Allah insyaAllah aku yakin uolls takkan menyesal malah hasilnya seru bangat deyh ! trust me..u'll enjoy with it

AGAIN

SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT NURUL ATIKA MOHD ARIS DAN SUAMINYA YOSDI AHMAD, SELAMAT MENEMPUH ALAM PERKAHWINAN, SELAMAT  BERBAHAGIA DUNIA DAN AKHIRAT.

^_^

wassalam

Saturday, January 5, 2013

mesti tengok ! PENTING !...


Bismillah...
Asslamualaikum..
whatssup geng (mcam la ade geng)!
ok for da 1st time gadis kampung mengepost or mengupdate blog yg rasenye dah besawang ni...ahaha utk thun bru yakni 2013..
post ni ala2 skema sbab maklomlah 1st update utk thn bru haruslah skema..

sebenaqnye we all tengah sekarang tgah duk sibuk menyerabotkan kepala tuk exam..
tup..tup..
terbace plak dah khasiat rosel ni...
uolls knal kew rosel tu pe bende ?.. haha
kalo taktaw jom2 kite bace ni

ROSELLE atau nama saintifiknya Hibiscus Sabdariffa L. yg dikatakan berasal dari Sudan, Afrika ini merupakan tumbuhan dlm keluarga bunga raya tetapi masih ramai yg belum benar2 mengetahui khasiatnya. Kebanyakan semua bahagian Bunga Roselle boleh digunakan antaranya bunga, daun, kelopak buah, biji dan akar
Menurut satu artikel mengatakan bahawa Jus Roselle mengandungi Vitamin C sebanyak 9x ganda jk dibandingkan Oren, 3x ganda berbanding Anggur dan 2.5x ganda berbanding Blackcurrant.
Antara Kegunaan Bunga Roselle adalah seperti berikut :-
1. Batuk
2. Merawat demam
3. Darah tinggi
~ Kelopak buahnya dibuat ulam.
4. Merawat ketagihan arak(alcohol)
5. Hepatitis.
6. Menurunkan kandungan kolestrol dan lemak dalam darah
7. Membantu melancarkan pengaliran darah
8. Melawaskan pembuangan air besar
~Kelopak buah diblend dibuat jus dan diminum
9. Mengurangkan penyakit ulser perut
~Amalan meminum rebusan daunnya dapat mengurangkan penyakit ini
~ akar tunjang rozel direbus menjadi segelas air ditambah air perahan kunyit,diminum bagi ulser yang kronik
10. Melancarkan pembuangan air kecil dan mengubati kencing kotor
~Bunga rozel direbus dengan air dan diminum air rebusan tersebut.
11. Menyejukkan badan dan meningkatkan pengeluaran peluh.
~Biji rozel dibuat jus dan diminum.
12. Merawat cirit birit dan berak berdarah.
13. Membantu meningkatkan kesihatan mata dan mencegah rabun malam
~Daun dibuat ulam
14. Menghilangkan parut dan mengubati luka
15. Kelopak buahnya dibuat jus, kordial dan bahan campuran dalam pembuatan biskut dan kek.
16. Daunnya boleh dijadikan campuran ddalam masakan seperti tom yam dan sup.



ni la buah rosel yg dimaksudkan tu...
memang sedap kalo dibuat ayor !!
hehe



p/s: mencuba itu tak salah kan, so apo laie kalo nak torai raso'e gtaw den...kek kg den banyak si rosalinda ni...selamat mencuba ye kengkawan..

gunite !
wish me luck for my final exam
miss uolls

^_^

wassalam

Sunday, December 2, 2012

WOW ! seriously owesome !

Assalamualaikum...

WOW !
seriously...aku still tak boleh lupa apa yang dah berlaku kat aku..

it was happened last two days ago
time tu aku teringin ala2 mengidam nak p MAHA..
korang tak taw ke ape benda tu mai tekan sini...
its all about bisnes..

hehe..
at 1st i thought we just only go there to visit MAHA at serdang..
tup2..ada seminar rupenya..
tabahkan hati untuk mendengar hingga ke titisan bateri teling terakhir..
tarikh keramat tu adalah

31/11/2012-1/12/2012

1st- mase pergi aku org last pak cik bus ambil (sbb last minit dapt kol ade kosong), sumpah penat berlari dari kolej ke trafic light luar nak menuju ke bus (dah la alone+beg besar+muke tak mandi)

2nd- masuk2 bus prof n insan yang mengenali diri aku time tu sume lambai2..termasuk kawan baik aku mase matrik (kitorg 1 u tp susah nak jumpe sbb laen kos), muke aku siyes nak pndang muke sorg2..malu seyh !

3rd- da tiba at bangi ( kami tido dkat isntitut latihan agro bank and it was tottaly owesome), 1 bilik 2 org masuk2 je bilik trus teruja pergi kat katil yang memang da macam hotel 5 stars da (sbab ingatkan bilik just cam asrama katil 2 tingkat bagai)..n malam tu jugak dapt rase sambal blacan yg sedap.

4th- esoknye gerak pergi putrajaya dkat kementerian pertanian dan pembangunan asas tani (1st u yg sampai dlu-bangge kejap time tu-), makan sampai ke sudah baqhang !! haha

5th- abis seminar kul 3 ptg terus grak ke MAHA ( jam truk mase tu, kematu da rasenye), sampai kat tempat paking bus, bus UPSI yg kitorang naik disambut dengan 2 orang tour guide drpd MAHA. (mak aih time tu perasaan masing2 bangga pon ade xsangka plak ada orang sambut+ciap disediakan bus utk kitorg lg only UPSI semata nk jelajah MAHA tu, tekezut ouh mane taknya u lain jalan kaki je -malu pon ade-)

6th- sampai hall A kat MAHA ade satu lg kezutan, tibe2 terasa cam retis plak, pelik+aneh pon ade gak (ade cameraman asyik dok amik gamba) smpai ke booth agro bank pon still ade cameraman..upenye memang kami anak angkat agro bank dengan wujudnya kelab MY AGROSIS UPSI.

7th- semua pasal usahawan aku nak tanya, sblom ni memang nset akan penuh gambar if ade event2 cam ni..tp at that day, aku tak amik gamba banyak pon...minat aku lebih untuk bertanya pasal usahawan2 produk kat situ..ya Allah kagum aku diwatnyer ciap ade haiwan kacukan khususnya *ayam*..memng aneh la..ade yang bsesar+bebulu...ngeri pon ade aku tgk...hehe

lastly, kami gerak balik pkul 7 lebih ptg..last tempat persinggahan is agrobazaar. banyak makanan dijual kat ctu, semuanya kami nak cuba..haha...untungla ade tester  ^_^

i think MAHA'12 is the best platform for me to be an young entrepreneur.
i've plan to be in an agriculture sector..
wish me luck frenz

^_^

~moga Allah permudahkan~
amin

p/s: thanks to HAIYANI HASHIM, sebab dia la aku dapt pergi dan merasai semua ni. ilmu yang aku dapat akan aku simpan n aplikasikan next year..

tenkiu YANI !!



Sunday, November 4, 2012

perginya insan yang aku sayang..



sebuah kehilangan yang susah untuk aku percaya...
hanya Allah yg tahu betapa sunyinya hati ini..
terkadang bila aku melihat sawah padi yang luas terbentang...
air mata terus berlenang tatkala teringat akan atok yang tak mungkin akan kembali lagi kepadaku...
rindu sangat saat hilai tawa, gurau senda atok dulu-dulu...ya Allah...
andai masa bisa berpatah..
sesaat masa bersamanya akan aku hargai...
rindunya nak pergi kebun sama2..
duduk berhujan kat kebun sama2..
panjat pokok ditemani atok..
ya Allah..
rindu yang amat dalam terasa..
walaupun hanya sekejap merawat tubuh yang tidak bermaya itu...
alhamdulillah...
terasa nikmatnya..
dapat juga aku menabur jasa walaupun aku tahu itu adalah kali terakhir aku besamanya..
makcik kata masa arwah pergi...
muka atok berseri sangat..
air mata aku mula mengalir....
terasa sebak tak dapat tengok atok buat kali terakhir..
hanya gambar pengubat rindu aku padanya..
Allah akan uji setiap hambanya mengikut kemampuan mereka..
alhamdulillah...
semasa pemergian atok..
mak kate..tiada siapa pun yang menitiskan air mata kerana kami tahu itulah yang terbaik buat atok..
lama atok sakit..akhirnya Allah ambil atok...
semua dah redha..
pertama kali aku menjejakkan kaki ke kubur atok...
setiap langkah aku yg ditemani makcik, pakcik, jiran atok dan sepupu ku kuatkn hati..
kalau boleh aku tak nak menangis depan mereka semua tapi hati yang sebak tak mampu menaham..
air mata trus mengalir tanpa izinku di hadapan pusara atok..
'atok, angah rindu atok..angah harap satu hari nanti kita dapat jumpe'
nanti angah balik..angah lawat atok oke ^_^


mudah2an.. atok ditempatkan bersama ahli2 syurga yg lain...
doa cucu atok ni..sentiasa mengiringi atok di sana...
moga atok tenang di sana.

RINDUUU ATOK

p/s: jangan pernah merungut untuk melakukan khidmat bakti kepada org tua..

al-fatehah buat atok..



Friday, September 21, 2012

pengalaman bersama

Assalamualaikum....

peewwwwit !
lame ta update gadis kampong ni...
almaklomlah kemalasan melanda diri tatkala menginap di hotel mewah tanpa bayaran  selama hampir 3 bulan...

tp tak mengapa...
hari ini...
3 minggu telah pun berlalu di mana mase tengah 'hot setap' mase dolu2 aku bergelar saketariat rakan suai kenal untuk pelajar baru ambilan 2012/2013 UPSI

Alhamdulillah...
betul kata orang....
Allah akan bg kita kebahagiaan jika kita melakukan sesuatu perkara tu dengan seikhlas hati..


hari ini aku nak habaqmai kat uollz !!
pengalaman aku sebagai saketariat (ala2 fesi gitu) yang perlu menjaga bahagian pendaftaran yakni

SAKETARIAT PENDAFTARAN

dengor name pon da taw kan macam mana kijenye ?...
ape lg...kijenye welcome orang then jadi seramah mungkin untuk pastikan adik2 ta rase bosan...

peperangan kami RAKAN SUAI KENAL (RSK) ni bermula awal seminggu sebelum pengambilan pelajar baru...bak kate orang tak puas raye da kne balik...
huhu ! sayunyer lahai !!...seminggu raye da nk kne balik...
tu tak kisah la...yang bestnyer mase na sambut adik2 baru...

fuhh !...penuh dengan kontroversi yang begitu sensasi...

ape yang paling aku tak boleh lupa adalah sewaktu aku bertemu dengan kawan2 atau teman baru
rakan sekretariat pendftaran..
hanya Allah saja yg tahu betapa eratnye hubungan kami...
dah mcam family beb habaq ang !..haha
name2 yg aku tak kan pernah lupe
WAWA, DO, ZULHAZEL, MEK E, DAYAH, JANNAH, SU, AIN, ZULFAZLI, WANI

KAMILAH GENG PENDAFTARAN..
makan sama2, buat kerja bersama, duduk bersama
wow ! memng sangat family
alhamdulillah Allah memberikan mereka dalam hidup aku..
seriously best doe !
hehe

its ok la....

ape yg penting 3 minggu tlah pun berlalu...
tp kenagan bersama hadek2 memng aku tak dapt lupe...
ditambah seri plak dgan kehadiran teman yakni my gengsta dikala suka n duka...
hehe

sayang mereka...

p/s: try to do something new n learn it as much as u can...it could be the best thing ever and the  memories that u can't erase it forever....try to do it...its damnly awesome !