cinta pada seseorang akan membuatkan kita rindu, cinta pada Allah akan membuatkan kita ingat padaNya, cinta pada kampong akan membuatkan kita sentiasa rindu dan sentiasa mengingatinya

Sunday, December 2, 2012

WOW ! seriously owesome !

Assalamualaikum...

WOW !
seriously...aku still tak boleh lupa apa yang dah berlaku kat aku..

it was happened last two days ago
time tu aku teringin ala2 mengidam nak p MAHA..
korang tak taw ke ape benda tu mai tekan sini...
its all about bisnes..

hehe..
at 1st i thought we just only go there to visit MAHA at serdang..
tup2..ada seminar rupenya..
tabahkan hati untuk mendengar hingga ke titisan bateri teling terakhir..
tarikh keramat tu adalah

31/11/2012-1/12/2012

1st- mase pergi aku org last pak cik bus ambil (sbb last minit dapt kol ade kosong), sumpah penat berlari dari kolej ke trafic light luar nak menuju ke bus (dah la alone+beg besar+muke tak mandi)

2nd- masuk2 bus prof n insan yang mengenali diri aku time tu sume lambai2..termasuk kawan baik aku mase matrik (kitorg 1 u tp susah nak jumpe sbb laen kos), muke aku siyes nak pndang muke sorg2..malu seyh !

3rd- da tiba at bangi ( kami tido dkat isntitut latihan agro bank and it was tottaly owesome), 1 bilik 2 org masuk2 je bilik trus teruja pergi kat katil yang memang da macam hotel 5 stars da (sbab ingatkan bilik just cam asrama katil 2 tingkat bagai)..n malam tu jugak dapt rase sambal blacan yg sedap.

4th- esoknye gerak pergi putrajaya dkat kementerian pertanian dan pembangunan asas tani (1st u yg sampai dlu-bangge kejap time tu-), makan sampai ke sudah baqhang !! haha

5th- abis seminar kul 3 ptg terus grak ke MAHA ( jam truk mase tu, kematu da rasenye), sampai kat tempat paking bus, bus UPSI yg kitorang naik disambut dengan 2 orang tour guide drpd MAHA. (mak aih time tu perasaan masing2 bangga pon ade xsangka plak ada orang sambut+ciap disediakan bus utk kitorg lg only UPSI semata nk jelajah MAHA tu, tekezut ouh mane taknya u lain jalan kaki je -malu pon ade-)

6th- sampai hall A kat MAHA ade satu lg kezutan, tibe2 terasa cam retis plak, pelik+aneh pon ade gak (ade cameraman asyik dok amik gamba) smpai ke booth agro bank pon still ade cameraman..upenye memang kami anak angkat agro bank dengan wujudnya kelab MY AGROSIS UPSI.

7th- semua pasal usahawan aku nak tanya, sblom ni memang nset akan penuh gambar if ade event2 cam ni..tp at that day, aku tak amik gamba banyak pon...minat aku lebih untuk bertanya pasal usahawan2 produk kat situ..ya Allah kagum aku diwatnyer ciap ade haiwan kacukan khususnya *ayam*..memng aneh la..ade yang bsesar+bebulu...ngeri pon ade aku tgk...hehe

lastly, kami gerak balik pkul 7 lebih ptg..last tempat persinggahan is agrobazaar. banyak makanan dijual kat ctu, semuanya kami nak cuba..haha...untungla ade tester  ^_^

i think MAHA'12 is the best platform for me to be an young entrepreneur.
i've plan to be in an agriculture sector..
wish me luck frenz

^_^

~moga Allah permudahkan~
amin

p/s: thanks to HAIYANI HASHIM, sebab dia la aku dapt pergi dan merasai semua ni. ilmu yang aku dapat akan aku simpan n aplikasikan next year..

tenkiu YANI !!



Sunday, November 4, 2012

perginya insan yang aku sayang..



sebuah kehilangan yang susah untuk aku percaya...
hanya Allah yg tahu betapa sunyinya hati ini..
terkadang bila aku melihat sawah padi yang luas terbentang...
air mata terus berlenang tatkala teringat akan atok yang tak mungkin akan kembali lagi kepadaku...
rindu sangat saat hilai tawa, gurau senda atok dulu-dulu...ya Allah...
andai masa bisa berpatah..
sesaat masa bersamanya akan aku hargai...
rindunya nak pergi kebun sama2..
duduk berhujan kat kebun sama2..
panjat pokok ditemani atok..
ya Allah..
rindu yang amat dalam terasa..
walaupun hanya sekejap merawat tubuh yang tidak bermaya itu...
alhamdulillah...
terasa nikmatnya..
dapat juga aku menabur jasa walaupun aku tahu itu adalah kali terakhir aku besamanya..
makcik kata masa arwah pergi...
muka atok berseri sangat..
air mata aku mula mengalir....
terasa sebak tak dapat tengok atok buat kali terakhir..
hanya gambar pengubat rindu aku padanya..
Allah akan uji setiap hambanya mengikut kemampuan mereka..
alhamdulillah...
semasa pemergian atok..
mak kate..tiada siapa pun yang menitiskan air mata kerana kami tahu itulah yang terbaik buat atok..
lama atok sakit..akhirnya Allah ambil atok...
semua dah redha..
pertama kali aku menjejakkan kaki ke kubur atok...
setiap langkah aku yg ditemani makcik, pakcik, jiran atok dan sepupu ku kuatkn hati..
kalau boleh aku tak nak menangis depan mereka semua tapi hati yang sebak tak mampu menaham..
air mata trus mengalir tanpa izinku di hadapan pusara atok..
'atok, angah rindu atok..angah harap satu hari nanti kita dapat jumpe'
nanti angah balik..angah lawat atok oke ^_^


mudah2an.. atok ditempatkan bersama ahli2 syurga yg lain...
doa cucu atok ni..sentiasa mengiringi atok di sana...
moga atok tenang di sana.

RINDUUU ATOK

p/s: jangan pernah merungut untuk melakukan khidmat bakti kepada org tua..

al-fatehah buat atok..



Friday, September 21, 2012

pengalaman bersama

Assalamualaikum....

peewwwwit !
lame ta update gadis kampong ni...
almaklomlah kemalasan melanda diri tatkala menginap di hotel mewah tanpa bayaran  selama hampir 3 bulan...

tp tak mengapa...
hari ini...
3 minggu telah pun berlalu di mana mase tengah 'hot setap' mase dolu2 aku bergelar saketariat rakan suai kenal untuk pelajar baru ambilan 2012/2013 UPSI

Alhamdulillah...
betul kata orang....
Allah akan bg kita kebahagiaan jika kita melakukan sesuatu perkara tu dengan seikhlas hati..


hari ini aku nak habaqmai kat uollz !!
pengalaman aku sebagai saketariat (ala2 fesi gitu) yang perlu menjaga bahagian pendaftaran yakni

SAKETARIAT PENDAFTARAN

dengor name pon da taw kan macam mana kijenye ?...
ape lg...kijenye welcome orang then jadi seramah mungkin untuk pastikan adik2 ta rase bosan...

peperangan kami RAKAN SUAI KENAL (RSK) ni bermula awal seminggu sebelum pengambilan pelajar baru...bak kate orang tak puas raye da kne balik...
huhu ! sayunyer lahai !!...seminggu raye da nk kne balik...
tu tak kisah la...yang bestnyer mase na sambut adik2 baru...

fuhh !...penuh dengan kontroversi yang begitu sensasi...

ape yang paling aku tak boleh lupa adalah sewaktu aku bertemu dengan kawan2 atau teman baru
rakan sekretariat pendftaran..
hanya Allah saja yg tahu betapa eratnye hubungan kami...
dah mcam family beb habaq ang !..haha
name2 yg aku tak kan pernah lupe
WAWA, DO, ZULHAZEL, MEK E, DAYAH, JANNAH, SU, AIN, ZULFAZLI, WANI

KAMILAH GENG PENDAFTARAN..
makan sama2, buat kerja bersama, duduk bersama
wow ! memng sangat family
alhamdulillah Allah memberikan mereka dalam hidup aku..
seriously best doe !
hehe

its ok la....

ape yg penting 3 minggu tlah pun berlalu...
tp kenagan bersama hadek2 memng aku tak dapt lupe...
ditambah seri plak dgan kehadiran teman yakni my gengsta dikala suka n duka...
hehe

sayang mereka...

p/s: try to do something new n learn it as much as u can...it could be the best thing ever and the  memories that u can't erase it forever....try to do it...its damnly awesome !

Thursday, June 14, 2012

DAHSYAT sungguh !

Assalamualaikum~~

pewwwit ! smalam update, hari ni pon update !
memang tak dak exam da pon haaaa (padahal 1 paper lg) ~

oke ape2 pon hari ini memang something lah org kate
pengalaman yang sungguh DAHSYAT !
wallaweyh !
0,o
 haha

hari ni (smalam la kirenye)
14th june 2012~
dengan yakin dan jayanya aku telah membuat kuih buah melaka a.k.a ondeh2 (org kelate panggil)
hehe..duk serumah ni macam2 kerenah dapat tgk...
ditambah pulak dengan pelbagai bahasa yang pelik2 tekeluar habis..
baru la rasa semangat satu malaysia...
kelantan, kedah, johor, perak and last but not least PAHANG !
meriah bukan ?!...

oke ! stop buat mukaddimah !

jop sambung apa yang jadi dekat kuih buah melaka we ollz tu !
at first ingtkn payah sangat..
finally...
cantik jugak kuih buah melaka homemade we ollz !
sedap tu tayah ckap..memang terhangkat !
haha

oke ! stop talking about kuih buah melaka !

now lets talk about ape ke bende yang DAHSYAT sngt tu ?! 
haha...

humm..bile da kemas baru la tahu betapa dasyatnya bilik aku !
nsib baik ada kak tim (kak tamy yg cute and ibu kepada we ollz)
kak tim emmng rajen sesangt !
tabek spring kat kak tim..
bilik aku yg sungguh dahsyat dy leyh kemas ditemani plak dengan housemate2ku tanpa diundang ! haha
walaupon macam2 perkara yang tak diundang (epel dr awl sem) kami jumpa..
kak tim tetap wat slumber je ngemas...
memang minat mengemas ouh ceq habaq angpa kak tim ni !
ditambah pulak mengemas sambil dengar lagu raya memang syahdu la orang kata...
haha

neway~

sayang kak tim sangat2 !

a lovely day+happy day+wonderful day+family day

damnly love them 
sem 4 (3-4-11) full of memories !

p/s to ollz
sentiasalah ngemas2 almari uollz tu ! t ade plak yang keluar menda2 yang pelik2..kalo korg kemas sorg2 tapek...ni ade yg tolong kemas....memng DAHSYAT la namenyer tu nanti kn..hahha

Wednesday, June 13, 2012

what i've done for today ?!..

Assalamualaikum...

what i've done for today ?!.. wahllaweyh !
kalo aku bgtaw konpom angpa ta caya ! 
haha  ^_^

on 13th june 2012 gadis kampong have done something owesome habaq ang !
haha..
learn how to format a lappy from aisyah a.k.a my beloved hosemate !
huh !
best+bahagia ouh walopon my lappy be the 1st taster for her to cuba try test apply her studies !
fuhh ! alhamdulillah ! done smoothly n it shows a better result..
de ingatkan da ta dapat diselamatkan da leppy ni !
 i've also learn something new from her about lappy !

she said..
kapersky memng nak kne update slalu/ cepat if not menda alah tu will corrupt all ur file and lappy korg akan sodokallahulazim *_*

something new tuh bg aku ! thankz honey !
huh ! kajian ni juga berhasil disebabkan mira yang menyumbangkan cd yg disumbangkan oleh gewenye tuk format lappy !
bahagia ouh rasenye ! hehe
akirnya..lappy saya berjaya diselamatkan !
alhamdulillah

ni na habaq mai citer pasal bubur pulut hitam yg we ollz satu rumah plan na buad tu !
finally it done well ! haha
walaupon terbantut alkisah kerana terletak gula pasir terlebih dahulu..huhu

punyalah havoc kaw nak perah santan pakai ape...at last tudung shuk (gadis cute yang emo bile menyanyi) jadi magsa perahan santan..
2 periuk kaw kami masak !
chef for today naqiah and aisyah !
alhamdulillah sedap walopon terlupa nak letak garam ! HAHA


p/s to ollz !
belajarlah menda baru dari kawan uollz yg lain bidang dpd uollz...nanti leyh tambahkan ilmu !
weeee~

Tuesday, June 12, 2012

FiNal ExAm & StuDy WeEkKu seM 4 !!

Assalamualaikum...
hai uollz !
huh ! study week konon...
padahal sem genap kat cney mane ade stdy week..tp..
dengan jasa baik lect..deyollz lae bg cuti sminggu awl...tp up to certain lect jugak...
ade yg kedek ue..memng sampai ke sudah (yakni minggu dpn na exam) still ade lg kelas...sabo je la MAK !!
hah ! tu pon sbb paper tu tadak final exam..huehue  ^0^

oke ! stop talking merapu meraban !
jom terjah ape ke benda yang aku buat mase stduy n final week ni !

1st-mase study week ! oke..konpom2 cam org len duk atas meja study bagai nak rak  alhamdulillah dah selesai diluahkan balik pada kertas jawapan yg sepatotnyer.

2nd-oke ! final exam week ! wallaweyh ! paper2 killer tersusun rapi..cantik+baik punyer ! date dy memng make me die young ! haha...
start 4 june followed by 5th n 6th june...huh ! killer lak ue...
seb bek aku ta stress sorg2..kalo tak naye ouh ! 9th june ade paper jugak..numerical methods 
and now I'M FREE ! 16th june for the next paper...huh ! lamenye nak tunggu !

seminggu oke gap dy ! n now 13th june already !
3 hari sebelum ni banyak benda yang aku belajar..dari rohani sampailah ke kemahiran memasak,mengait n menjait manik..memng tak menang tangan ! (over jap !) haha...
esemen ade tp ta buat lg..memng ta sdaq diri toi la ! 
tp tapek...ari masih muda...lalala (jangan contohi perangai ini)

oke ! belanja untuk 3 hari ni memng sangat jimat n berbaloi n boleh mngakibatkan obesiti jika tidak dikawal dengan sebaiknya...haha...mane taknye makan humagai ! kus semangat !
SODAP BEBONAR ceq habaq ang !

(we ollz mask haruslah memuji) ahha
1st day yakni 10th june bermenukan tomyam+telur dadar+nasi+behun+air bandung+petang punye we ollz menjamah behun goreng habaqang !
huh ! memng menyelerakan...bala tentera yang terlibat seramai 9 orang yakni housemate2ku terchenta dan juga jiran umah depan merangkap chef tuk mask tomyam..
seriously owesome ! bertambah2 kau ! hah ! sedap punye pasal !
oke next !
2nd day 11th  june menu we ollz sambal telur+bening bayam+air sirap limau
fuh ! memng tayah cakap la...sambal dy terhangkat kau ! hasil nukilan beramai2 dengan berbala tenterakan 8 orang je...sume geng2 rumah yakni kak tamy, kak pah, midah, mira, hanan, aisyah, syuk n last but not least aku...hoho ! hidup jauh ngan family ni skali skale nak jugak tunjuk skills kn even ta brape nak terhangkat sngt ! haha

n last pg td 12th june ! sbnrnyer tadak niat pon na masak sndri tp tah mcam mana terasa cam na merempit g pekan plak almaklomlah tengah gian nak mengait ditambah pulah PUAN SRI SARIMAH a.k.a bondaku terchenta suruh belajar jait manik...
apo laie ! abis satu pekan pusing carik manik+benang kait !
meriah la raye taun ni dengan manik yg merelip2 habaqang !
 balik je dr pekan masak2 dlu..
menu kami ari ni sup sosej keju (sumpah sedap)+sambal sosej+kentang+ikan bilis+air teh o ais !
mcam biase lah menambah2 kalo ade geng aku si aisyah tu ! huhu

ni na habaq ! esok we ollz mask bubur pulut hitam plak ! wee~
hope it will work smoothly n give us a beautiful taste ! haha..emo gile macam la na pegi beperang ! 
tapek ! 1st time nk kne mask bubur pulut itam..!
tataw la ape akn jadi esok ! haha..
bawak betabah je lae !

oke uollz ! rase2 mate ni da macam na jatuh je...den mitak diri dulu yek ! eyh ! kejap ! kejap !

p/s to uollz !
masa yang terluang tu jangan guna untuk main game je (mcm aku) haha...sebaiknya p belajaq something new dlam hidup korg...i guarantee that it will gonna be fun and tottaly owesome !
try it or u'll regret it !

craving for durian !
ade sape2 na blanje durian ta ?!
lalala





Wednesday, June 6, 2012

He Eyh ! JuNe SuDa !

assalamualaikum..

fuh ! almost 2 months, there were no updating for gadis kampong !
daymmm rindu sesangat kat gadis kampong !!
huh !

banyk perkara yang dah aku lalu sepanjang 2 bulan ni..
orang kata makin lama masa makin banyak pengalamannye..
pahit, manis, tawar sume ade..
cukup rasa lah orang kata...
^_^

1st tragedi yg paling sedih dalam hidop aku sepanjang 21 tahun ni...
kehilangan insan yg tersyang..
nenek merangkap atok dan juga penghibur hati aku dah pergi tinggalkan kami buat selamanya...
hanya Allah yg tahu perasaan aku bile terima panggilan sekitar 2.00 A.M tanggal 14 May 2011..
dapat tahu je..hati rasa nak balik...tp...
esok ada kuiz n jauh pulak na balik di+ mak pulak tak bagi..
jangan tanye kenapa mata aku bengkak pagi tu !
dalam seminggu tu muke atok tak pernah lekang dlam ingatan aku
bile teringat je mesti cry punye..Allah  T_T
'Allah lebih sayangkan atok'
al-Fatehah buat atok

kesedihan aku ni telah terubat dengan mengikuti program UA (university embassador) anjuran HEPA UPSI..ok ! niat na balik tak jadi sebab memng nak pegi sngat kat program mcam tu...
program dibuat kat kelantan yakni SK Kemubu, Kuala Krai..
memang best la kate koi !
for da 1st time dapat g kelantan n join kluarga angkat !
wow !
perasaan yang susah untuk digambarkan  ^0^
at the end of da program
bole pulak terdapat hadiah dr adik2 ni ! kus semangat !
terharu i !  ^_^
thanks adik2 SK Kemubu...
sume orang kampong daymly owesome ! cg dy memng sngat best !
makin lama duk sane makin gemuk aku..haha...makan je keje....g skolah je makn..aish ! demok la den ! haha
my adopt family...seriously enjoy ! sayang ma (MUNOH a.k.a KAK YAH) !
nasi lemak ma memang da best !


ok next 2 week FINAL EXAM coming with full of unexpected story !
haha !
seriously..
tak penah2 aku stdy bagai nak rak for da exam ! but dis time such a miracle thing that i'v done ! 
ta beganjak dr meja stdy...
almaklomlah..exam 3 KILLER paper beturut2 !
wallawey !
1st paper-4 jun : financial acc 1
2nd paper-5 jun : statistic & app  
3rd paper-today (6 jun) : management accounting

fuh !
2 papers to go ! yeahh !

date : 9 jun 2012
subject : numerical method

last but not least !

date : 16 jun 2012
subject : pengurusan pembelajaran


fuuuh !
banyak ouh aku cite ! 
trima kasih kerana sudi baca apa yang aku tulis ni ! huehue....
sayang gadis kampong !

p/s from gadis kampong tu uolllz !
sebanyak manapun pengalaman kita dapat, jangan pernah kedekot untuk berkongsi dengan geng2 uolls ! keep it and apply it in ur life ! 

Thursday, April 19, 2012

the best journey

Assalamualaikum..

fuh !!
the best journey ever !

TG MALIM--->IPOH--->GUA TEMPURUNG--->MANJUNG--->LUMUT--->TG MALIM
only in 1 day !
owesome !

aha..
terbaik dr ladang...
sebuah trip tanpa dirancang..
akhirnya menjadi trip yg sungguh bermakna..
(almaklomlah xpnah p ipoh n apatah lg na masuk gua bagai...haha)

ahli rombongan
->nor saleha misuan (pilot)
->shahidah abdul hamid (backup pilot)
->nurul syuhada razali (passanger)
->nur zahirah kamruddin (passanger)
last but not least 
ME ^_^

At IPOH--> memang agak sadis..semata2 datang ipoh nak mkan KEPSI jep ! 
maklomlah sebuah trip tanpa dirancang cm ni la...
natural view..seriously owesome !
SUBAHANALLAH
sungguh mengagumi kebesaranNya
^_^
At GUA TEMPURUNG-->(masuk 3 pm keluar 4.30pm) wow ! one of the best trip that we have
through..mane taknye that the 1st time kami semua masuk gua...
1st memang agak teruja dengan keunikannya..
2nd seriously best sangat naik turun tangga yg memng mencabar habis lah !
(kalo na taw cm ne p la tgk sendiri  ^_^ )
3rd pakcik yg co0l+sporting habes..name uncle tuh SALLEH ! dapat plak pakcik yg layan kepale kami..memng havoc habis la..
bak kate pengunjung yg baru na masuk..
'laa...5 org je..suara macam 40 orang'
haha..memng happening sngat !
4th dapat tengok macam2 ukiran yg terhakis then membentuk sesuatu objek..manusia pon ade..korg must go there !
memng sangat tak rugi !

At MANJUNG--> sampai2 je..duk lepak rumah akak leha..jumpe baby name maisara..sangat comel..geram je tgk...next..perkh !..pekena char kuey teaw..memng menusuk kalbu !! special kerang pnye..terbaikk lah !

At LUMUT--> fuh ! memng sangat cantik view dy..smpai lumut malam plak tu...memang syahdu la...
romantik bukan main...
dengan lampunye...tepi laut plak tuh..
sambil pekena ABC SPECIAL gituh !
memng terhangkat lah !

semua trip ni tanpa dirancang
tp trip ni da cipta memori baru buat kami..
alhamdulillah..
seronok sangat !
samapai kolej pkul 12 leby..
gate da tutp..
secara ta sengaja TERmenyelinap plak dah..
haha...
yg penting selamat sampai n enjoy sangat dgan holiday ni...
alhamdulillah

p/s to uollsz !
kalo na g gua tempurung..better g pg..ptg banyk habuk wo0..

jalan2 ke daerah bidor
ape lagi moh le kite tidor


ok..
cyaaa...
assalamualaikum
^_^


Monday, April 16, 2012

entah ! ^_^

Assalamualaikum..

fuhh !!
hye gadis kampong n kamu tu yg tengah bace tu haa !!
kamu la....

^_^

mo0d nak berbloging dtang plak dikala mlam bulan penuh ni..

setelah sebulan menyepi..
hurmm  -_-'

1st- sy sakit pinggang (over tu pon na gtaw) hehe...sukati la blog eden..
tanggal 6-7 april perjalanan yg cukup panjang yakni
TG MALIM -----> PAROI
PAROI---->TG MALIM
aim dy sempenan kejohanan waja diri..ouh...!!
humm...ape tu ??
hehe...
cube crik kat utube...konpem uolls taw !!

2nd-sy rasa lega+bebas+aman+bahagia (hehe)..almaklomlah bru je abs quiz statistik pg td..
fuhh !!
(padahal mid test blom lg) tu pon da cam2 pasaan ade...
haish !! STUDENT LIFE ! adat le tu...bru abis satu quiz na havoc kenmain lg...
jap g da abis test (24 April ni) msti terase cam da abs final !! HUH !

3rd-SAYA RINDU RUMAH !!
ok fine !...bru balik cuti mid ari tu..da rase cam na balik lg..
ape ni ??! hah ! ape ni ?!..
humm...hate that feeling.. HUH !..
ni yang tanak balik da ni...
tnggu cuti lelame bru balik...baru la puas !! 
DEMI ILMU !
truskan usaha.....
tak lame da kot na cuti sem..haha...
tuh pon na berindu-rinduan bagai...
ok stop here...
SAYA SAYANG KELUARGA SAYA !


P/P---->JOM TIDO !! WAN AN !

assalamualaikum



Monday, March 19, 2012

kamulah kekuatanku di UPSI

Assalamualaikum...
pewwwiiiiiiiittt !!

^_^

kamulah kekuatanku !
jyeahh !! you are everything for me...
you are my family !
you are my spirit !
and you are my super duper biggest soulmates in da world !
hehe

love uolls !!



Thursday, March 15, 2012

semestar baru, semangat baru

Assalamualaikum...
ouh gadis kampung..lame ta update kamu  ^_^
terasa rindu na berbloging tp tahp kerajinan ta mencukupi plak...
dan skrang.....
tadaaa....
moo0d itu kembali lg....
hehe 
^_^

yeah !! semester 4 suda !!
alhamdulillah..
minggu ke 4 study baru datang smangt..hehe  ^_^

tuh dia....
sepnjang sem 4 nih !
bru 4 minggu da bnyak cobaan dan doogaan yg harus ditempuh..
perihal hati, perihal pelajaran, perihal ongkos yg semakin menipis

ouh DUNIAWI !!

^_^

walau mcam mana susah skalipun..
i need to be strong no matter what happen !
jyeahhh !!

wahai hati !
kuatkan lah dirimu,
tingkatkan lah kecekalanmu,
mungkin ini yang terbaik buatmu...
sentiasalah tersenyum walaupun kau sakit !

@-,-'-

15 MAC 2012
tarikh yg paling aku ta boleh lupa !
hati ini terharu n sangat berterima kasih kepada kawan2 yang ingat (walaupun hanya tgk kat fb) trima kasih sangat2...
tp...
insan yang ditunggu2 doesn't say anything at all !
it's ok..

sabar ye hati...
^_^

p/s to korunk2 !
jangan terlalu berharapkan sesuatu yang sangat tak berbaloi !
buant jejaka yang manis mulut berbicara janganlah sesekali kaworg sume memberikan harapan kosong kepada gadis yang tidak tahu akan perihal tettt...  ^_^

ok..cya
wassalam

^_^



Thursday, January 12, 2012

selesai sudah

Alhamdulillah.....

SELESAI SUDA !

semester 3 aku di UPSI
yippie !!

pengakhiran semester yg ckup bermakna..
paper last yg sungguh menusuk kalbu..
i'll never forget u ms algebra  ^_^
pengalaman yg cukup bermakna telah sempurna dilalui dalam semester 3 bebaru ni..

-pengalaman menjadi ajk MAKANAN hari terbuka kolej terchenta
ahlinya seramai 10 org dah mcam kluarga rasanya..kerjasama yg ckup kuat antara kami memng rindulah dat time..

-sesi temuduga besama rakan lama (ouh indahnya saat itu) !
temuduga tuk asgment lah..hehe..temuduga kt KLCC memng dahsyat lah an..cm tadak tmpat laen yg lbey dkat lak..time ni la nak terkenal ngn org korea (name dy arum) hehe..n time ni la duk wat lawatan muhibah kat PETROSAINS ! seriously owesome ! da lame na g akhirnya...tercapai jua..jiwa perantau !

-sesi lepakcer ! di kl besama my beloved friend nurul n fida... (cheer)
time ni yg aku suke nih ! sari suntuk bejaln kaki mengelilingi kelumpo..1st place is central market (alaa pasar seni laaa) 2nd place is muzium tekstile..jenoh belajan.. 3rd place taman burung..sangat teruje+aneh tgk burung2 yg ade kt ctu..haha..unik..subahanallah..kagum dgan ciptaanNya ^_^ ...n last place kami kt masjid negara...hehe..jauh perjalanan luas pemandangan banyak pengajaran..hehe

-road tour to sg samak besama kengkawn nek beskal (ouh romantisnya !!)
disebabkan plan awl meng na g sg samak..tercpai jua akhirnya..pegi 4 org je, bwk bkal bukan main cm na g spuloh org..HAHA..pengalamann~

-aktiviti bersama keluarga BIRO KEBAJIKAN kolej menambah seri sem 3 aku
aktiviti riadah n meeting bersama pn aisyah (felo penasihat yg da na fly) miss her ! makan durian sesama..perkh ! pendek kate memng ta rndu keluarga di kampong lah ! hehe  ^_^
tp jiwa KAMPONG tetap kental di hati !

-terkena tempias dek kerane seorang insan yg ingin menegakkn keadilan (kot) dgn cra yg slah..
ok...no komen bout that ! yg penting aku ta telibat yek ! HAHA

and last but not least....
keseronokan study group for:

-prinsip kewangan..
exam paper 11/1/2012 di DRT, UPSI. sit 1
stdy group bukan main awlnyer..sminggu awl lak ue..hehe...smangat la katekn..syunk finance  ^_^

-algebra
exam paper 12/1/2012 di DRT, UPSI. sit 1
stdy group ahad lpas yakni 8 hb...memng menggamit memori lah ! dua hari da leyh abs satu buku tuh hah ! memng lumrah pelajar..huhu  U_U

in conclusion ! aku happy sngat dapat habiskan sem 3 tanpa ada sebarang konfliks mahupon kekangan yg besar...
alhamdulillah..

cerita korang cm ne plak ?.. 
hehe

^_^