cinta pada seseorang akan membuatkan kita rindu, cinta pada Allah akan membuatkan kita ingat padaNya, cinta pada kampong akan membuatkan kita sentiasa rindu dan sentiasa mengingatinya

Friday, December 24, 2010

bersyukur ^_^

salam..
Alhamdulillah...aku bersyukur sangat hari ni result final exam kluar..
keputusan aku tak teruk n ta bgus sngt...yg sedang2 jew aku amik..aku memang suke kesedarhanaan...hehee  ^_^
(kalo dah blajo maen2 xkan la leyh dapat 4 flat lak an...mrepek la tuh)
smoge tahun depan akan jadikan aku student yg lbih cemerlang (insyaAllah)
buat corsemate akuh  students AT14...congrates yaa !!! PARTY yukk !!! heeee   ^_^

p/s : to ollz
  • kalo ade mase yg leyh gunakan tuk stdy tuh..gunakanlah dengan sebaik mungkin agar tak meneyesal di kemudian hari.

aja aja fighting !!

Tuesday, December 21, 2010

rindunyer ^_^

salam...
rindu ??  knapa kita mesti merasa rindu ?? hummm...
aku rindu sangat dgan cikgu aku, kawan2 skolah aku, acik kantin n ta dilupakan akk koop..
soalan yg selalu bermain di fikiranku
bile la aku dapat jumpe dgan diorg semua ??
bukan ape..rase rindu ni aku rase tak dapat nak digambarkan lagi..
alkisahnye begini....
tadi, mase aku tgah duk nak renovate blik aku..
tetibe aku tenampak sume kertas soalan n nota2 yg aku simpan dari form 4 till form 5..
aku rase macam aku na sekolah balik
betapa seronoknya kenangan diwaktu sekolah dulu
banyak pengalaman aku timba mase kat skolah
tapi...bukan pengalaman yang aku lalui sendiri..
ianya pengalaman yang diceritakan oleh guru2 kesayanganku tentang kehidupan di luar (lpas sekolah)
pelbagai nsihat yang diberikan kepada aku dan rakan2
semata2 untuk meneruskan kehidupan di laur yang penuh dengan cabaran dan dugaan...
TERIMA KASIH CIKGU kerana telah mendidik aku sehingga aku menjadi aku yang di saat ini ingin berjuang untuk menjadi pendidik sepertimu..
ouh rindu...rindu...rindu..
aku rindu na duk dpan cikgu..na hafal format pp n kunci kira2..aku rindu na buat karangan..aku rindu na wat kerja kursus..aku rindu nak ajar kawan2 aku..aku rindu na masuk blik guru..aku rindu kelas aku..aku rindu tempat duduk dan meja aku..aku rindu buku aku..
segalanya aku rindu..
boleh ke aku n kawan2 berkumpul macam dulu dan belajar dalam kelas macam dulu...
duduk atas kerusi kami macam dulu dan bersembang dengan membe sebelah...
haish !! rindu !! rindu !! rindu !!

p/s: to ollz ..
  • jagan sesekali korg sie2kan zaman skolah korg
  • hargailah ape yg korg ade dengan sebaik mungkin
  • timbalah ilmu sebanyak yg mungkin dari guru nescaya dyorg takkn kdekut pnyelah

Salam Rindu buat GURUKU...

Monday, December 6, 2010

pemergian yang tak disangka2

Salam...
Kepulangan aku untuk berjumpe dngan miki n onew (arnab fmly aku)
hanya tinggal kenangan sbb
dua ekor si comel tuh da mati...
Sedihnya hati ni bile teringat kat onew n miki ..
Dua makhluk cute ni la yg slalu teman aku kat dapur,
main2 ngan aku waktu ptang,
kencing kat fail aku, habiskan makann kat umah aku,
tlong mak aku menjait..
Ummmmmm...
 Aku teringin nak mandikan onew n miki lagi...windu sangat nak pegang
si comel 2 ekor tuh...
Tp..skang hanya tinggal kenangan...
Sedih !! sedih !! sedih !!....
Hwaaaaaaaaaaaa.....
I want my rabbit back...
onew n miki mati kebetulan plak mase aku na blik umah (5 dec 2010)..
tak ke tekejot aku.. baru jew berape bulan kami ambik si comel tuh jadi
keluarga angkat kami tapi akhirnya mati jugak..
kematian si comel kami tu disebabkan oleh kucing durjana jiran
 aku..huh !!
i really berdendam with that kucing !!
(aku jumpe ciap r ko aku goreng idop2)..
P/s: to ollz yg ade bela arnab, jauhilah arnab korg dpd kucing bapak...

Saturday, December 4, 2010

dugaan final exam

salam..
hye olzz..
dugaan ??... hurmm...??
memang penuh debaran btol lah na jawab final exam td...
last paper for sem 1..wacana bahasa melayu !!
OMG !! memang truk lah...
bukan soalan dy, tapi pejalanan na ke tempat exam uh..
aishhh !!  >_<
memang mencabar keimanan...
nak ke tempat exam amik mase 15 minit...
macam ta lame plak an...
dipendekkan citer..
aku n 4 owg lg membe yakni kak ros, kecik, mira n en. mun
kmi ni berator la dlam satu barisan kirenye satu arah dengan kami (ke proton city)
na amik exam la katekan...
tnggu...tnggu..n wait pnye wait...
bus ke pc ta samapi2..
kami pon ape lg mase tuh dah pkul 1.45 gamaknyer...
kmi trus amik kptusan na p kampus then amik bus p pc...
haish >_<
mase otw na p kampus..
ya Allah..
punyelah kagetnyer aku ase..tetibe lak bus ke pc betalu2 dtang 2 3 buah p kampus...
Tuhan je lah tahu pasaan kami time tuh..
hahaha  (tuh la ta sabaw sngat !! hambek !!)
haha...
dah la smapi2 kat kampus kelibat bus satu pon ta nampak..haha..
dugaan2 !!
jam kat tangan da pkul 2 lbeyh...
exam start 2.30 (sempat ke ??)
trun jew dr bus trus cll prebet (kete sapu)
tadak sorg pon yg free !!
adeyhhh !!!
tnggu pnye tnggu...
ade la sebijik bus n teksi muncul..
ape yg kami tuju bukan bus tuh...
tapi teksi tuh....kami ingat bus tuh na ke pekan...
dgan xcitednyerr si kecik na g kat teksi uh..ciap da tahan lg..hahaha...
tgk2 bus tuh na ke pc  ALHAMDULILLAH...
kitorg pon pae lg...trus suh pak cik uh antaw..
yess !! akhirnyaaa...
BUS TUH KAMI YG PUNYA !!
hahahaha..
5 org VVIP jew yg ade dlm uh...slese tahap gaban kami ase...

for me..its better late than never..
exam last uh..
sampai2 pc..trus cr tmpt duduk..
dah termencapap sekejap kat dlm dwan pekse..
hahaha..
malu weyhh !!
but nice experience...

p/s: to olzz..
  • sabar itu separuh daripada iman..jd bawak besabar ok !! ta kire la tgah tnggu bus kew or tgah tnggu membe kew  oke !!
  • jgan berfikir negatif...korg pikir positif jew....msti hapy ending pnyer...
  • setiap masalah ade jalan pnyelesaiannya..so, kalo dah tataw na watpew ko mintak tlg owg len...msti boleyh pnyee....
ok ollz !!
ingat tuh...
c yah !!
saranghae ~