cinta pada seseorang akan membuatkan kita rindu, cinta pada Allah akan membuatkan kita ingat padaNya, cinta pada kampong akan membuatkan kita sentiasa rindu dan sentiasa mengingatinya

Wednesday, November 24, 2010

Hari ini dalam sejarah...



Hepy ! hepy ! dan hepy...
Itulah yg aku rasa sekarang ni...
Gile r..mane x hepynyer...sumer urusan jadual aku da setel sesetel yg mungkin...alhamdulillah..memang lega asenyer...
Dah la paper penting aku sumenyer da selesai..memang aku sangat2 nantikan detik terakhir jwb paper membunuh (tak lain ta bukan..kalkulus ^_^) 23hb awi tu n skang yg tinggal paper kenegaraan n wacana..
Ape ade hal..(belagak plak aku ni) haha  ^_^
Memang seronokronok la aku ghase..
Ditambah pulak dengan sejarah menonton movie seharian (memang ta hengat dunia da) BOF da setel..KKKG (khabi kushi khabi gham)..esok ape pulak yek ??..
Haha..                       
P:s to korunk
Rajen2 la blajo..jgan contohi aku ni...tp skali skale ape salahnyer..lepas tension la katekan..ahahah ^_^
Gud luck 0llz..

Thursday, November 18, 2010

~bahagianya~

salam aidiladha buat semua !!
harap msih belum terlambat lg  ^_^
umm...bahagia ??..
perempuan mana tak bahagia kalau buah hatinya mengatakan sesuatu di luar jangkaan dia...
pada kebiasaanya lelaki memang tidak cukup dengan satu..
..memang ta gune jantan cam ue  haish !!  >_<
tp alangkah bahagianya apabila si dia (yg sememangnya pemalu+pendiam) telah menyatakan bahawa diri ini da cukup segalanya (sebagai seorang perempuan) jadi buat ape nak cari lain lagi...OMG !! alhamdulillah  ^_^
memang sesangat bahagie lah HATI INI !!
smoge hubungan ini berkekalan dunia dan akhirat..insyaAllah dgn izin Tuhan..
mudah2an..


p:s/ buat korg yg ade kat luar sana tu,
  1. hargailah apa yang korg ade (terutamanya buat kaum adam) cukuplah degan seorg sahaja..
  2.  janganlah menipu or curang ngan pasangan korg..sepandai2 tupai melompat ahirnya jatuh ke tanah juga..bile da kantoi..haa !! pandai2 la setel..
  3. begitu juga degan kaum hawa..jagan pernah menduakan pasangan anda..barulah idop bahagia sentiasa.
  4. jangan mudah untuk bg sepenuhnya kepercayaan korg kat pasangan korg, belum tentu dy syg korg. tapi kalo dah yakin dengannya..apa salahnya  ^_^
  5. semuge korg bahagia dunia dan akhirat.
adios  ^_^

Monday, November 15, 2010

akhirnyaa....

assalamualaikum...
salam satu malaysia !!
akhirnyaa...segala yangku lalui tlah pun selesai...
thanx to KAK ROS n ta lupe gak MYSIS (sbb ta wat pangai mase kitorg na daftar)..
walaupun masih ade lg perkare sketul dua yg msih serabot (ADE AKU KESAH)..hahaha  ;p
jagan biarkan hidup aku diselubungi KESERABOTAN !! huhu  ^_^
kesimpulannya di sini, aku sangat gumbire awi ni ( ditmbh pulak dgan kluarga n my boy ta lupe gak ROSNI RASID yg bnyk support aku ) lub u all lah !!  ^_^
jadi, malam ni...nyenyak lah aku tido nmpaknye (mcam la slame ni xnyenyak..haha)
p:s/buat korg..
setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya !!
adioss !!

Thursday, November 11, 2010

dilema mysis

salam...
hay ollz !!
msti korg tertnye2 kn ape itu mysis ??
menurut kamus aku mysis ni bermakne KAKAK SAYA..
menurut korg plak ape mknenyer ??
^_^
sebenarnyerrr....sume salah ! yeay !!
yg sebetulnya mysis ni adalah salah satu name yg memng xasing lg buat students upsi ney...
mysis ni memang bagi aku TERBAIK lah..hahaha  ;p
mysis ni sbnarnyer tempat di mana kami gune tuk daftar kursus utk sem akn dtg...
dats y la mysis ni dkatekan TERBAIK lah...
    

tapi.........................

ape yg aku n rakan2ku dilema sngat adalah sistem mysis ni TERSANGAT la LAJU...
smpai xterkejo kami diwatnyer...haish...   >_<
(sebenarnyerr lambat cm siput dalam pantang)...
tah bile la maseneyr kami boleh lepasi halangan ni tuk kami mulakan hidup kami buat sem 2 nanti...
takkn la na lanjutkan CUTI KHAS kot...hwaaaaaaaaaaaaaaaa  !! tidak mahu !!   T_T
kepada RAKAN SEPERJUANGANKU nun di upsi...smuge kite dpat jumpe lg di sem akn dtg...
usah biarkan hidup anda diselubungi MYSIS !!!
adi0sssa !!    ^_^

Tuesday, November 9, 2010

peNgalaMan nAk DaftAr kuRsus

salam...
haish  >_<
malangnyer nasib aku, kak ros, sue, kecik n mira...
na masuk my upsi pon skit pnye susah !!!
mcm mane plak na lpas msuk tuk daftar kursus ??..
ummm..memang mencabar keimanan tol lah !!
memang pengalaman tol lah...
chantek jew aku da ready tuk isi...ciap da bukak lg web dy tnggal na tnggu daftar kursus bukak jewp...TUP TAP TIP..not responding..intnet ni memng menempah tol lah...haish >_<
kan dah tak pasal2 kne isi esok !! argggggggghhhhhhhh !!
frustrated aku diwatnyerr !! huh !!
kita tnggu sambungannyerrr esokkk !!  ^_^
kalo xleyh gak !! aku REDHA jewp !!
memang pengalaman btol lah...

Monday, November 8, 2010

Dilema Exam -_-

knape la malas boleyh ade dlam dri aku ni ??
haish !!  >_<
exam da na dkat..stdy skit bru..hurm...
mcam mane la yek na buat ??..
nak balik kolej lbih awal ??
hurmm...MACAM takot pon ade na duk sorg2 kat sane...
umm..tp kalo duk kat umah ni..da SERUPE rumahku syurgaku dah aku rase...
macam mane nak buat tu ??..hahaha  ^_^
ape yg penting skang ni..SAMANGAT n FOKUS tuk exam...
ouh exam !! ouh study !! ouh serabotnyerrrrr....

Monday, November 1, 2010

keRetA iDamAnku !!!.. ^_^

hurm...
bile dfikir2 balik...memang masih awl lg tuk kite pikirkan kreta ape yg kite nak gune...
tapi...ape yg aku tls ni sekadar tuk luahkan jew...
just suke suki..
name pon siti punyer kan...lalalalala  =DD 
hah !!
berbalik kepada tajuk kite....
kereta idaman ??...
kalo na fikir memng banyak pilihan kreta yg aku naaaaak saaangaaat miliki !!
tp yg aku memng sawan sangat kreta ney hah cap MITSUBISHI..wallah !!
gempak ouh !!
memng skali dapat SUMPIT tamow tukar laen...
ngahahah  ^_^
ni yg aku ckap ni korg taw tak rupe dy cm new...??
hurmmm...
aku anggap jew la korg tataw (sbb memng na ltak gmbar kasi cun skit)
ta knal make ta CINTA ~!!..
tadaaaaaaaa~

haaaaaaa~ ni la dy BUAH HATI PENGARANG JANTUNGKUH !! haha...skali dapat takkn ditinggalkan ouh...name kreta ni MITSUBISHI LANCER EVOLUTION VIII (european version)...
amacam ?? hehe  ^_^
so, bwat sesiapa yang ade atau memiliki kreta sejibik sejibon cm ney...
bley la ye pas ney...tinggalkn num phone (gtaainyerr)..lalalalala   ;p
to ollz !! slamat memiliki krete impian korg...hehehe  ^_^
c yaaa~
salam..  ^_^