cinta pada seseorang akan membuatkan kita rindu, cinta pada Allah akan membuatkan kita ingat padaNya, cinta pada kampong akan membuatkan kita sentiasa rindu dan sentiasa mengingatinya

Sunday, December 2, 2012

WOW ! seriously owesome !

Assalamualaikum...

WOW !
seriously...aku still tak boleh lupa apa yang dah berlaku kat aku..

it was happened last two days ago
time tu aku teringin ala2 mengidam nak p MAHA..
korang tak taw ke ape benda tu mai tekan sini...
its all about bisnes..

hehe..
at 1st i thought we just only go there to visit MAHA at serdang..
tup2..ada seminar rupenya..
tabahkan hati untuk mendengar hingga ke titisan bateri teling terakhir..
tarikh keramat tu adalah

31/11/2012-1/12/2012

1st- mase pergi aku org last pak cik bus ambil (sbb last minit dapt kol ade kosong), sumpah penat berlari dari kolej ke trafic light luar nak menuju ke bus (dah la alone+beg besar+muke tak mandi)

2nd- masuk2 bus prof n insan yang mengenali diri aku time tu sume lambai2..termasuk kawan baik aku mase matrik (kitorg 1 u tp susah nak jumpe sbb laen kos), muke aku siyes nak pndang muke sorg2..malu seyh !

3rd- da tiba at bangi ( kami tido dkat isntitut latihan agro bank and it was tottaly owesome), 1 bilik 2 org masuk2 je bilik trus teruja pergi kat katil yang memang da macam hotel 5 stars da (sbab ingatkan bilik just cam asrama katil 2 tingkat bagai)..n malam tu jugak dapt rase sambal blacan yg sedap.

4th- esoknye gerak pergi putrajaya dkat kementerian pertanian dan pembangunan asas tani (1st u yg sampai dlu-bangge kejap time tu-), makan sampai ke sudah baqhang !! haha

5th- abis seminar kul 3 ptg terus grak ke MAHA ( jam truk mase tu, kematu da rasenye), sampai kat tempat paking bus, bus UPSI yg kitorang naik disambut dengan 2 orang tour guide drpd MAHA. (mak aih time tu perasaan masing2 bangga pon ade xsangka plak ada orang sambut+ciap disediakan bus utk kitorg lg only UPSI semata nk jelajah MAHA tu, tekezut ouh mane taknya u lain jalan kaki je -malu pon ade-)

6th- sampai hall A kat MAHA ade satu lg kezutan, tibe2 terasa cam retis plak, pelik+aneh pon ade gak (ade cameraman asyik dok amik gamba) smpai ke booth agro bank pon still ade cameraman..upenye memang kami anak angkat agro bank dengan wujudnya kelab MY AGROSIS UPSI.

7th- semua pasal usahawan aku nak tanya, sblom ni memang nset akan penuh gambar if ade event2 cam ni..tp at that day, aku tak amik gamba banyak pon...minat aku lebih untuk bertanya pasal usahawan2 produk kat situ..ya Allah kagum aku diwatnyer ciap ade haiwan kacukan khususnya *ayam*..memng aneh la..ade yang bsesar+bebulu...ngeri pon ade aku tgk...hehe

lastly, kami gerak balik pkul 7 lebih ptg..last tempat persinggahan is agrobazaar. banyak makanan dijual kat ctu, semuanya kami nak cuba..haha...untungla ade tester  ^_^

i think MAHA'12 is the best platform for me to be an young entrepreneur.
i've plan to be in an agriculture sector..
wish me luck frenz

^_^

~moga Allah permudahkan~
amin

p/s: thanks to HAIYANI HASHIM, sebab dia la aku dapt pergi dan merasai semua ni. ilmu yang aku dapat akan aku simpan n aplikasikan next year..

tenkiu YANI !!



No comments:

Post a Comment

jOm mEngKriTik