cinta pada seseorang akan membuatkan kita rindu, cinta pada Allah akan membuatkan kita ingat padaNya, cinta pada kampong akan membuatkan kita sentiasa rindu dan sentiasa mengingatinya

Sunday, October 31, 2010

sTudy ?? rilex ??.. confiused !!

study ?? rilex ?? study ?? rilex ??...
haish  >_<  mane satu ni....???
smpai ilang suare aku diwatnyer...ummm  T_T
takot, gementar, bedebar2..kire sume ade lah !!
ble na start stdy jewp, dah mule ngantok !!
memang syaitan tak gune tol...haha  ^_^
p la kaco owg len..jgn kaco aku !!
huh !!
final exam da na dkat..22 nov 2010 mule dah final exam..tok sem 1...
na stdy malazz tahap unte,
ble stdy ngntok..
tp..ble rileks xngntok plak...
papehal pon..wat korg yg aku gelarkan rakan seperjuangan...(boleyh kew cm tuh ?? haha..)
stdy elok2...ingat...
jgan ade sebrang gangguan pon..kalo boleyh jauhkan nset n dekatkan dri ngn buku...






oke all !! gud luck in ur exam...do ur very best !! lub u all lah !!  ^_^
tata ollz...
da bjaye kelak jgn lupe rakanmu ini...
muaaaaaaahhx !!



Saturday, October 30, 2010

tAk TahAN

flu+batuk+mate berair
hurm  >_<
ta tahan rase hati....
maw ajew dicabutnyer hidung ni...
hurm...kenape aku jadi begini..adakah mungkin ..
  • ta ckup tdo ??
  • ta ckup mkn ??
  • maen ujan ??
  • seronok sngt blik uma smpai xhengat dunia..
haish !! >_<
ta Tahannnnnn !!!

duNia SekARang T_T

Jika dahulu manusia lebih jahil,
jika dahulu manusia tidak mengenal erti belas kasihan,
dan jika dahulu manusia tidak punya iman yang kuat..
apa bezanya sekarang ?? jahil ?? tidak berhati perut ?? iman ??
hurmmm???...semua tu aku ta brani na ckap ape2...tapi..korang hayati kes2 ni n korang sendri nilai k ^_^
  1. KUALA LUMPUR: “Sudah tujuh tahun anak saudara saya yang berusia 14 tahun dicabul bapanya sendiri, tapi baru kini rahsia itu terbongkar sebelum kami membuat laporan di Balai Polis Rawang, Rabu lalu,” kata Kamisah Jamal, 31, ibu saudara kepada seorang remaja perempuan yang mendakwa dicabul bapanya sejak tujuh tahun lalu.
    Beliau berkata, setiap hari mangsa sering bermuram kerana trauma dengan apa yang berlaku selain tidak menyangka bapa kandungnya yang juga penagih dadah tergamak mencabul kehormatannya sejak kecil.

    “Melalui cerita anak saudara saya, dia memberitahu ketika berusia tujuh tahun, bapanya selalu bermain dengan kemaluannya dengan tangan tetapi sejak dua tahun lalu selepas cukup umur, bapanya semakin berani melakukan perkara yang lebih buruk.

    “Bapa mangsa yang juga abang kandung saya, sering mengambil peluang menceroboh masuk ke bilik anaknya itu apabila semua ahli keluarga lain tidur dan ada kalanya pada sebelah pagi ketika ibunya pergi bekerja hingga dia tidak terdaya untuk melawan,” katanya ketika datang ke Balai Berita, semalam.
  2. KUALA LUMPUR: Pendarahan dalam perut akibat ditendang atau dipukul dengan benda tumpul dikenal pasti menjadi punca kematian seorang wanita yang ditemui dalam sebuah beg pakaian berwarna hitam dengan tubuh dan kakinya dilipat bersama-sama sejumlah pakaian di belakang sebuah bengkel kereta di Ukay Perdana, di Hulu Klang, petang kelmarin.
    Malah, pemeriksaan awal juga mendapati mangsa bukan warga tempatan berdasarkan ketiadaan kesan suntikan BCG pada bahunya dan mayat mangsa turut disahkan tiada tanda dibunuh menggunakan sebarang senjata.

    Difahamkan, mangsa dipercayai berusia lingkungan 20-an dan bukan remaja seperti didakwa sebelum ini.

    Ketua Polis Ampang, Asisten Komisioner Abdul Jalil Hassan berkata, kedua-dua mata mangsa juga lebam dipercayai ditumbuk dan ditendang.
  3. KUALA LUMPUR: Walaupun dia dan anak lelakinya berusia sembilan tahun sering dipukul isteri, kasih seorang suami tetap utuh apabila mengetahui wanita itu mengalami tekanan perasaan akibat dihantui kisah silam kerana dirogol guru tuisyen anaknya di rumah mereka di Cheras, di sini.
    Difahamkan, dalam kejadian pertengahan Disember tahun lalu, mangsa berusia awal 30-an itu dirogol suspek di hadapan anaknya.

    Disebabkan bimbang dan malu jika perkara itu diketahui umum, selain memberi ruang kepada isterinya mencari ketenangan, mereka nekad tidak membuat laporan polis.

    Namun, kesempatan itu digunakan sepenuhnya guru tuisyen durjana berusia lewat 30-an itu untuk meminta wang bagi menutup mulut, selain memaksa mangsa melayaninya di ranjang.
kesemua kes2 ni ade dalam paper harian metro 30 okt 2010, sabtu..so korg hayati n..bg la pandangan korg tentang ape yg dah jd dengan dunia sekarang...

Friday, October 29, 2010

hAri yg Tak DIsanGKe-sAngKE

pagi yang indah 29 okt 2010...perasaan aku macam ta pecaye yg aku akn balik hari ni..hurmmm >_<
memng pelik....sblum ni aku yg xsabaw na blik sangat..hahhahaha    ^_^
meyb aku da mule SYG KHAR n UPSI agaknyerrr....wow !! ta rase mcm awal pulak...huhu  =DD
dats y la aku rase cam berat jew na tinggalkn TG mALIM !!.. huhu  >_<
bile na diingat balik la...mase dlm pjalanan td...perkh !! memng bnyk dugaan btol...
  1. aku tepakse p ktm tg malim sorg2 ditemani oleh PAK TAM (thanx to pak tam) dan tak lupe gak wat akak ku yg TERCHENTA KAK ZAKIAH (lub u lah)..hehe..kerne sudi tmnkan sy..walopon ta smpai ktm..dkt dpn gate KHAR pon jd la...hahah  =D  buat ZEYRA aka KHECIK..thanx to u to0...walopon ko tman aku smpai kat lif jewp aku hargainyerrr..hehheh...lub u dak kecik yg bsar!! haha..
  2. nak kate betuah tuh memng la...sampai2 jew kat ktm tg malim tuh train da ade (ALHAMDULILLAH) yg lg bestnyerrr..aku ta pyah na tkar train kat rawang..dy trus p kolumpo (aku pon tataw jgak train ni trus p kolumpo..hahaha..aku bru je na galas beg konon na kuar la..na amik tarin lain kononnyer..alih2 aku pelik, apasal dak2 ni tanak bangun ?? hahaha..upenyerr xpyah na gedik tukar train..memng malu tahap kure2 la aku time tuh..ngahahaha  ^_^ )...tapi..yg aku hot nyer..tetibe lak train rosak mse otw na p stesen kuang...dah na kne tnggu train lain anto bantuan tuk tarik train yg aku naik tuh.....HAISH  >_<  ta kelam kabut plak aku diwatnyer dgn timingyer da nk dkt kul 1.30..destinasi jauh lg (PUTRA)..lg 5 stesen bru smpai PUTRA..bus plak kul 2.30
  3. tunggu punye tunggu tetibe ade train datang..aku dgan bangganyer duk lah kat depan LINE kUNING (jge keselamatan la katekan haha ^_^ ) tgk2..dgan slumber badaknyer train(ke kl sentral) tuh jalan tanpa rasa simpati kat kitorang ta brenti pon ( at least brnti la tanye na tumpang kew x) haish >_< !!  dah aku malu lg kat situ..hahaha  ^_^  . kemudian, ta sampai beberape minit train seremban (train yg sepatotneyr kami naik) datang...naiklah aku tanpa sengan silu dan yakinnyer.
  4. akhirnya sampai gak aku kat putra. bile dah sampai jew kat PUTRA..memang lega aku rase..tp tetibe lak beg aku wat hal..time na masuk tmpt tiket tuh la beg SHANTEK aku tuh na tesangkut..dah kelam kabut kejap kat situ...
  5. lpas da slamat jew aku msuk kt tmpt tuh..aku pun trus pecut selaju yg mungkin tuk sampai kat HENTIAN PUTRA tuk bli tiket 2.30..ISHK3 !! memng pnat lorh..kalo la beg aku tuh ade roda 4 n stering...kan best bley la aku tunggang dy bwak nek bus !! umm  ^_^
dan akhirnyaaa...tiket da ade pd tangan aku..aku trus p solat, p tandas n yang penting p BLI mKANAN !! pastuh trus msuk bus...memng lega lah ble da duduk..yg wat aku teruje tuh..hahahha  ^_^
tetibe lak aku leyh TERmencapap duk kat dpn..ahahaha  =D
ta pnah hayat aku duk dpn..tp td tetibe lak aku duk dpn..ngaaaaaaaa  ^_^
memng best lah pjalanan aku awi ney...even pnat...at least aku dpt gak sampai ngn slamat tepat jam 6.30 di kg halamanku FELDA KERATONG 2..

Friday, October 22, 2010

kEcewa..??

kecewa...
kenapa aku mesti kecewa ??
perlukah aku kecewa kerana dia ?? dia ?? dan dia ??
kalo dah hobinya membuat orang kecewa...
memang wajiblah org yg bersama dengannya kecewa...
haish >_<
kecewa...kecewa...
adakah org yang kecewa ini sanggup dikecewakan ??
adakah dia sanggup ?? sanggupkah dia ??
tepuk dada tanya selera...
ouh si kecewa,
mampukah dikaw menghadapi kekecewaan itu seorang diri ??
tabahkah dikaw sewaktu menghadapi kekecewaan itu ??
jangan mudah menyerah wahai sang kecewa,
hari ini hari kita, esok lusa mungkin harinya..
tidak semestinya skali kecewa, selamanya kecewa,
ouh sang kecewa,
janganlah mudah berputus asa,
dan janganlah pula kaw manyambung penderitaan kekecewaan kaw itu,
berhentilah dari dikecewakan..
kuatkan semangat wahai sang kecewa...

yang ikhlas,
sang kecewa T_T

Thursday, October 21, 2010

menGantOk !!

knape kite mengantok ??...
  1. syaitan tgah begayut kat mate
  2. ta ckup tidor
  3. telebih tido
  4. urat saraf mate da ta larat na befungsi
  5. dah tiba mase tuk tido
kesimpulanya, tido biarlah cukup dan kurangkan aktiviti mate yg mane dirasekn tidak berfaedah untuk mate kite buwat ^_^
sekian..

peNgeNAlaN

Salam perkenalan buwat semua yang tengah menjelajah blog ini  ^_^
sebenarnya..aku baru jew diisyhtiharkan sebagai blogger, kire ala2 junior pada korunk yg da lama berblog ni...aku sendiri pon tataw cm new aku leyh TERsuke lak an na wat blog sndri..huhu..dah la na plih name pon da sejam..habis sume orang dalam umah ni aku tanye..haha..dan disebabkan aku baru jew telibat dalam mnulis blog ni, jadi diharapkan korunk dpt menulun+menyukung aku bagi memeriahkan+menceriakan lagi blog ini...sekian saja syarahan aku (tataw na cakap ape dah)..
harap korunk enjoy la kat sini k...c yaaa  o_0
wassalam ^_^