cinta pada seseorang akan membuatkan kita rindu, cinta pada Allah akan membuatkan kita ingat padaNya, cinta pada kampong akan membuatkan kita sentiasa rindu dan sentiasa mengingatinya

Friday, October 29, 2010

hAri yg Tak DIsanGKe-sAngKE

pagi yang indah 29 okt 2010...perasaan aku macam ta pecaye yg aku akn balik hari ni..hurmmm >_<
memng pelik....sblum ni aku yg xsabaw na blik sangat..hahhahaha    ^_^
meyb aku da mule SYG KHAR n UPSI agaknyerrr....wow !! ta rase mcm awal pulak...huhu  =DD
dats y la aku rase cam berat jew na tinggalkn TG mALIM !!.. huhu  >_<
bile na diingat balik la...mase dlm pjalanan td...perkh !! memng bnyk dugaan btol...
  1. aku tepakse p ktm tg malim sorg2 ditemani oleh PAK TAM (thanx to pak tam) dan tak lupe gak wat akak ku yg TERCHENTA KAK ZAKIAH (lub u lah)..hehe..kerne sudi tmnkan sy..walopon ta smpai ktm..dkt dpn gate KHAR pon jd la...hahah  =D  buat ZEYRA aka KHECIK..thanx to u to0...walopon ko tman aku smpai kat lif jewp aku hargainyerrr..hehheh...lub u dak kecik yg bsar!! haha..
  2. nak kate betuah tuh memng la...sampai2 jew kat ktm tg malim tuh train da ade (ALHAMDULILLAH) yg lg bestnyerrr..aku ta pyah na tkar train kat rawang..dy trus p kolumpo (aku pon tataw jgak train ni trus p kolumpo..hahaha..aku bru je na galas beg konon na kuar la..na amik tarin lain kononnyer..alih2 aku pelik, apasal dak2 ni tanak bangun ?? hahaha..upenyerr xpyah na gedik tukar train..memng malu tahap kure2 la aku time tuh..ngahahaha  ^_^ )...tapi..yg aku hot nyer..tetibe lak train rosak mse otw na p stesen kuang...dah na kne tnggu train lain anto bantuan tuk tarik train yg aku naik tuh.....HAISH  >_<  ta kelam kabut plak aku diwatnyer dgn timingyer da nk dkt kul 1.30..destinasi jauh lg (PUTRA)..lg 5 stesen bru smpai PUTRA..bus plak kul 2.30
  3. tunggu punye tunggu tetibe ade train datang..aku dgan bangganyer duk lah kat depan LINE kUNING (jge keselamatan la katekan haha ^_^ ) tgk2..dgan slumber badaknyer train(ke kl sentral) tuh jalan tanpa rasa simpati kat kitorang ta brenti pon ( at least brnti la tanye na tumpang kew x) haish >_< !!  dah aku malu lg kat situ..hahaha  ^_^  . kemudian, ta sampai beberape minit train seremban (train yg sepatotneyr kami naik) datang...naiklah aku tanpa sengan silu dan yakinnyer.
  4. akhirnya sampai gak aku kat putra. bile dah sampai jew kat PUTRA..memang lega aku rase..tp tetibe lak beg aku wat hal..time na masuk tmpt tiket tuh la beg SHANTEK aku tuh na tesangkut..dah kelam kabut kejap kat situ...
  5. lpas da slamat jew aku msuk kt tmpt tuh..aku pun trus pecut selaju yg mungkin tuk sampai kat HENTIAN PUTRA tuk bli tiket 2.30..ISHK3 !! memng pnat lorh..kalo la beg aku tuh ade roda 4 n stering...kan best bley la aku tunggang dy bwak nek bus !! umm  ^_^
dan akhirnyaaa...tiket da ade pd tangan aku..aku trus p solat, p tandas n yang penting p BLI mKANAN !! pastuh trus msuk bus...memng lega lah ble da duduk..yg wat aku teruje tuh..hahahha  ^_^
tetibe lak aku leyh TERmencapap duk kat dpn..ahahaha  =D
ta pnah hayat aku duk dpn..tp td tetibe lak aku duk dpn..ngaaaaaaaa  ^_^
memng best lah pjalanan aku awi ney...even pnat...at least aku dpt gak sampai ngn slamat tepat jam 6.30 di kg halamanku FELDA KERATONG 2..

2 comments:

  1. hahahah sengal pnye HORSEmet. agagagaga~~ babe apesal ta abadikan name ak skali nehhh?? hampa dan kechiwa akuh tw. huk huk huk :(

    ReplyDelete
  2. huhu..lek r yart..t aku capapkan name ko k..eheheh ;p

    ReplyDelete

jOm mEngKriTik