cinta pada seseorang akan membuatkan kita rindu, cinta pada Allah akan membuatkan kita ingat padaNya, cinta pada kampong akan membuatkan kita sentiasa rindu dan sentiasa mengingatinya

Friday, April 29, 2011

@>--Tak sAbArnyiEr --<@

assalamualaikum..

ta sabar ??
haha
memang aku tengah tak sabar sangat2 nak tunggu hari esok..
waaaa !!

for da 2nd time familyku dtg perak yg penting dtg untuk menjemput aku..
rindu sangat kat mak, bapak, along, jiha n adik kecik aku..
huhuu

yippie !!
aku da ta rase na exam da ni...
rase cam nak balik jew tros..haha

buku pon ta bace..lalala
almaklomlah aku ni seorang "pencita buku" haha...
pantang nampak buku trus jatuh cinta (tdo besama buku)

humm..

ape yg plg penting..aku memng ta sabar sangat2 na balik n nak lpaskan segala kedukaan yg aku lalui kat sini..dan juga melupakan orang yg dah lupekan aku...

yess !!

huarghhhh  *_*

ngntok sudah..
ayuh ngorok..
bahhaa

nytez ollz !!

p/s to korunk2
sabar itu separuh drpd iman..kalo ase da ta sabo sngt tulis blog yek !! hakhak

adios
salam
^_^

Saturday, April 23, 2011

~KeTupaT PalAs mAk L0Ng~

Assalamualaikum..
ummm...rindunyer na mkan ketupat palas mak long aku
mane taknye, stahun skali jew dpt rase..itu pun time raya

nsib baik la raye da nak dekat..
haha..(xcited melebey2) puase pon blom...

terase mcam aneh jew kan apsal la tetibe aku leyh TERindu kat ketupat palas maklong aku..
haha
sbnarnyer...
sebentar tadi, bundaku yg terchenta koll 
then ckap punye ckap..tetibe bundaku menjelouskn aku dengan penyataannya yang begitu membuatkan aku rase cam na wat lndasan bullet train dr KHAR trus kew umah tok aku..
haha
bunyi penyataan tu begini...
mak : ko taw tak angah, semalam mak, acik n mak long ko buat kenduri
aku : hah !! kenduri ape plak dah mak ??..
mak : kenduri makan ketupat palas, kitorang bahagikan tugas, mak long ko buat ketupat palas, acik pulak buat kari daging. ko taw angah !! cup cap cup cap tangan menyinggah atas meja..

hah !!
cm tuh la ape yg kami bualkan
dah tetibe lak rase rindu yang amat sangat na mkan ketupat palas sambil menghirup udara kampong
pendek kate ketupat palas mak long memang menyengat r !! 

walaucam ne pon..
aku tetap kena sabar..ta lame da pon na cuti sem..

p/s: penantian itu satu penyeksaan !!





Friday, April 15, 2011

yeay !! yeay !! esok exam 0.o

assalamualaikum
salam satu malaysia !!
yes !! yezza !!
esok aku exam..
haha..

memang agak pelik lah aku ciap boleh berbloging ag pada mlam ni..
aneh tol an ??
cam esok tadak exam jew..

bukan apew...
sbnarnyew aku bosan asyik duk ngadap no jew..huhu..

walopapepon jadik..
doakan saya untuk paper esok..
discreate math..
fuhh !!
mudah2 an tenang lah jwb t..
to ollz my course mate..
gud luck yaw !!

lub u ollz !!
c yaa !!

p/s to korunk2
hehee..
kalo dah bosan or tension tahap meraban tuh..
marilah sama2 kite berbloging..
curahkan segala ape yg tependam di jiwa ke skrin lappy korunk..

jumpe lg
gambate !! gambate !!
huhu

fighting !!!


Wednesday, April 13, 2011

hari ini dalam kenangan

salam ukhwah buat semua..
waaa...
lama suda ta tulis entry baru..
rindu deyh sama u ollz
^_^

hari ni aku rasa adalah hari yg paling bermakna dlam hidup aku sepanjang bergelar pelajar UPSI
pertama skali
aku dengan rasa bangga n duka citanya na umumkan yg aku adalh pemain basketball UPSI sem 2..
n kontrak aku tlah tamat pada malam tadi..
bru jew tamat..
oyeahhhh !!!
sbnarnyerr..tadi ade test basketball..
n bangge aku na gtaw korang yg buat pertama kalinya n kedua kalinya aku menjaringkan gol mase test tuk free trough td...
percubaan diberi 3 kali..
aku bejaya jaringkan 2 kali..
alhamdulillah...

lpas2 abis jew klas basketball td..
aku n ROSNI RASID copek2 balik
besiap lak utk g dinner last biro kebajikan

mule2 skali sebelum aku telupe...
aku na ucap terima kasih sngat2 kpd semua rexco2 kebajikan n kemasyarakatan KHAR sbb dah memeriahkan jamuan makan malam seindah kenangan mlm ni..
bahagianyaa...

alhamdulillah...
aku bersyukur..
dah setahun akhirnya aku bergelar rakan exco untuk biro kebajikan..
dan skrang tinggal brape hari jew na abis..
aku xsangka yang aku akn terpilih utk jadi rexco ni
dah akhirnya
banyak pengalaman pahit manis aku lalui ketika bergelar rexco dalam biro ni

terima kasih sangat2 
kenangan dinner mlam ni akn aku abadikan dlam blog ni n dlm aty aku
aku sayang biro kebajikan
lpas nie dah ta da meeting
msti aku rindu dgan biro ni..

event tadi memng the best lorh !!
ciap men tukar2 adiah lg..
to kak ecah...mug akk sangat chumel..time kasih...
hehee

^_^

semoga mlam ini..menjadi malam yang paling indah dan ta dpt aku lupekan
next sem..
plih rexco kebajikan lagi laa...
na try berkhidmat under exco baru..
yeaaahaaaa  !!!

p/s to ollz
setiap perkara jika dilakukan dengan penuh keikhlasan, pasti korang akan dapt rasakan kenikmatan dan keseronokannya
percayala...

^_^

jumpa lagi
luv u ollz !!