cinta pada seseorang akan membuatkan kita rindu, cinta pada Allah akan membuatkan kita ingat padaNya, cinta pada kampong akan membuatkan kita sentiasa rindu dan sentiasa mengingatinya

Tuesday, June 12, 2012

FiNal ExAm & StuDy WeEkKu seM 4 !!

Assalamualaikum...
hai uollz !
huh ! study week konon...
padahal sem genap kat cney mane ade stdy week..tp..
dengan jasa baik lect..deyollz lae bg cuti sminggu awl...tp up to certain lect jugak...
ade yg kedek ue..memng sampai ke sudah (yakni minggu dpn na exam) still ade lg kelas...sabo je la MAK !!
hah ! tu pon sbb paper tu tadak final exam..huehue  ^0^

oke ! stop talking merapu meraban !
jom terjah ape ke benda yang aku buat mase stduy n final week ni !

1st-mase study week ! oke..konpom2 cam org len duk atas meja study bagai nak rak  alhamdulillah dah selesai diluahkan balik pada kertas jawapan yg sepatotnyer.

2nd-oke ! final exam week ! wallaweyh ! paper2 killer tersusun rapi..cantik+baik punyer ! date dy memng make me die young ! haha...
start 4 june followed by 5th n 6th june...huh ! killer lak ue...
seb bek aku ta stress sorg2..kalo tak naye ouh ! 9th june ade paper jugak..numerical methods 
and now I'M FREE ! 16th june for the next paper...huh ! lamenye nak tunggu !

seminggu oke gap dy ! n now 13th june already !
3 hari sebelum ni banyak benda yang aku belajar..dari rohani sampailah ke kemahiran memasak,mengait n menjait manik..memng tak menang tangan ! (over jap !) haha...
esemen ade tp ta buat lg..memng ta sdaq diri toi la ! 
tp tapek...ari masih muda...lalala (jangan contohi perangai ini)

oke ! belanja untuk 3 hari ni memng sangat jimat n berbaloi n boleh mngakibatkan obesiti jika tidak dikawal dengan sebaiknya...haha...mane taknye makan humagai ! kus semangat !
SODAP BEBONAR ceq habaq ang !

(we ollz mask haruslah memuji) ahha
1st day yakni 10th june bermenukan tomyam+telur dadar+nasi+behun+air bandung+petang punye we ollz menjamah behun goreng habaqang !
huh ! memng menyelerakan...bala tentera yang terlibat seramai 9 orang yakni housemate2ku terchenta dan juga jiran umah depan merangkap chef tuk mask tomyam..
seriously owesome ! bertambah2 kau ! hah ! sedap punye pasal !
oke next !
2nd day 11th  june menu we ollz sambal telur+bening bayam+air sirap limau
fuh ! memng tayah cakap la...sambal dy terhangkat kau ! hasil nukilan beramai2 dengan berbala tenterakan 8 orang je...sume geng2 rumah yakni kak tamy, kak pah, midah, mira, hanan, aisyah, syuk n last but not least aku...hoho ! hidup jauh ngan family ni skali skale nak jugak tunjuk skills kn even ta brape nak terhangkat sngt ! haha

n last pg td 12th june ! sbnrnyer tadak niat pon na masak sndri tp tah mcam mana terasa cam na merempit g pekan plak almaklomlah tengah gian nak mengait ditambah pulah PUAN SRI SARIMAH a.k.a bondaku terchenta suruh belajar jait manik...
apo laie ! abis satu pekan pusing carik manik+benang kait !
meriah la raye taun ni dengan manik yg merelip2 habaqang !
 balik je dr pekan masak2 dlu..
menu kami ari ni sup sosej keju (sumpah sedap)+sambal sosej+kentang+ikan bilis+air teh o ais !
mcam biase lah menambah2 kalo ade geng aku si aisyah tu ! huhu

ni na habaq ! esok we ollz mask bubur pulut hitam plak ! wee~
hope it will work smoothly n give us a beautiful taste ! haha..emo gile macam la na pegi beperang ! 
tapek ! 1st time nk kne mask bubur pulut itam..!
tataw la ape akn jadi esok ! haha..
bawak betabah je lae !

oke uollz ! rase2 mate ni da macam na jatuh je...den mitak diri dulu yek ! eyh ! kejap ! kejap !

p/s to uollz !
masa yang terluang tu jangan guna untuk main game je (mcm aku) haha...sebaiknya p belajaq something new dlam hidup korg...i guarantee that it will gonna be fun and tottaly owesome !
try it or u'll regret it !

craving for durian !
ade sape2 na blanje durian ta ?!
lalala





No comments:

Post a Comment

jOm mEngKriTik