cinta pada seseorang akan membuatkan kita rindu, cinta pada Allah akan membuatkan kita ingat padaNya, cinta pada kampong akan membuatkan kita sentiasa rindu dan sentiasa mengingatinya

Monday, June 27, 2011

renuion 5RC '08 2011

Assalamualaikum
tanggal 25 dan 26 jun..
iaitu hari SABTU dan AHAD
detik yg paling indah penah aku alami..
REUNION 5RC '08
at PANTAI PASIR LANUN, PENYABONG, ENDAU JOHOR.

1st Alhamdulillah..syukur yg ta terhingge kupanjatkan kehadrat Ilahi..akhirnya selesai juga reunion ni dengan jayanya walaupun ade sedikit masalh namun tetap meriah
alhamdulillah

sepanjang 2 hari hidop aku sebok dengan urusan reunion ni..aku happy dengan ape yg dah dirancangkan dan sudah pun terlaksana jadual pelaksanaan reunion kami ni bermula pada

JUMAAT
~shoping segala barang masak untk reunion serta makanan ringan
~peneman aku ATIKA, SABRI dan EMY..sumpah seronok shoping ngan dyorg..
<kedua2 lelaki ni sangat bertangungjawab sumpah ta tipu>
sedikit pun tadak rase terbeban bile shoping ngn dyorg..
best sngt..


SABTU
~janji pukul 7 a.m bertolak dari keratong tapi sumenyer janji palsu..akhirnya 7.35 kami bertolak itu pun dengan penuh dugaan serta onak dan duri bilamana pintu van leyh terlari landasan then tecabut sebelah..hahahha..hanya Tuhan je yg tahu betapa pedihnye perot kami duk gelak pasal pintu tuh..blom pegi lg da wat prangai si pintu ni...hahha


~sebelom bertolak, perjalanan kami ini dimulakan dengan bacaan doa yg diketuai oleh emy..memang riuh sekali bila adila n azila ada..dyorg bukan maen riuh lg duk menyembang..haha

~van begerak trus then berenti dkat rompin sbb my baby skit perot...haha..memng da cm satu family lae...tibe2 kt tandas ade makcik tanye..."ni keje ape ni paki baju warna ni ??" haha...mase ue aku. tikah n zulia jew yg ade...aku punye tahan nk gelak..hahaha...sampai van bru crite then trus dyorg glak jew...



~pejalanan diteruskan n akhirnyaaa..smpai jugak kat destinasi yg dituju lbih kurang pkul 10..

~semua turun then bergambo dlu bru dok punggah makanan..then g sewa tapak..memng best sngt mkn ramai2 besama kwn2 da cm satu family da ase...huhu


~abs selesai semua sklai n tukar baju...main satu game belon beracun (belon+tepung+minyak) memnag MANTOP !! hahah...bling punye baling ta blom sampai kt org kedua da pecah ats muke..appa daa...dasar belon rm2..ahahaha...cepat naw pecahnyer..haha

~hujan mule turun pkul 12 lbey..khemah ta pasang lagi..ape na buat ni ??..hahah..bile setitis air hujan jatuh kt muke kami..kami pon bgegas lae duk pasang khemah....khemah ade 2 jew..satu besar satu kcik..ckup la tuh..hahha





~then..emy, shahrizal, pikah, ain n zila g bli ais tuh bancuh air sirap...ta best la da men ta dpt air sejuk an.ahahha...pastu tnggalla saki baki geng2 aku....boleh dikatekn sronok lae..tibe2 ujan turun lebat..perkhh !! aku bru ingt na masuk khemah..tp..da alang2 na main ktor n mandi laut so lbih baik aku main jew ujan..memng best loe men bola tampo dlam ujan..ahahhaha..ta pnah dibuat orng..

~ais da smpai..perkhh !! sejuk ank tekak masing2 dpt minum air sejuk..huhu..pas abs jew minum..kitorg trus wat aktiviti..aktvt kali ni ta dak dlam snarai ajk aktvt..kitorg main game tradisional galah panjang...group bahagi 2..5 org stp kumpulan..memng best sngat maen..tetibe ade lak sorg hamba Allah dlam group aku dgan banggenyer main galah panjang dengan menggunakan rules sndri..ahaha..ade plak org men galah panjang boleyh ptah balik..hahaha...aneh2 jew..yg penting memng best la men galah panjang mase hujan...sejuk+seronok !!

~abs jew galah panjang..kami sume trus belari ke permukaan air..perkhh !! memng seronok gler r kne air pantai..stelah sekian lama aku nk p akhirnya smpai jugak kaki aku dkt air laut ue..hahaha..maen lawan2 ombak..baling2 pasir..sapu pasir kat muke org..duk sembang2 pasal kehidupan msing2...best sngt time ue...juga ta lupe sesi fotografi..haha...

~da puas mand..pertandingan menanam badan pulak diadakan..waktu tu pkul 3 bru...hari mendung bru lpas ujan la katekn..hhuhu..memng best la...main tanm badan ade 3 group..yg kne tanm sumenyer boy..haha...tayah ckapla..mcam2 gaya ade...jurinyer adalh org luar.memng taleyh bla..hahhaha..group aku dpt num 2..ok la tuh...'mak okey jew'..hhaha



~abs tnm badan duk lepak lagi kt gigi2 air..memng santai abeh lae..huhuu..then aktvt men bola beracun plak pas rehat ue...maen punye main smpai ta prasan yg sume org tgah tgk group kami..mane tidaknya, kitorg ni da cm dak2 kl jew..huhu...bergaya bkn men..khemah da mewah..ahahah..baju sedondon lak ue..wakaka..tetibe aku lak spoil mo0d dak2 ni...tibe2 aku stop main bola bracun ats sebab2 yg mungkin akn memalukn aku dh jadi kt diri aku time ue..ahahha..lawak2

pas abs jew..kitorg pon mandi puas2 n waktu sudahpun pkul 5 lbih..dekat pkul 6 bru kami naik tuk bersihkn bdan utk acara mlam plak..huhu..kami mandi bergilir2..ade yg mkan dlu n ade yg mandi dlu..memng best lae..huhu

~abs mandi dak laki da mule idopkan api mase tuh jam 7 ptg...seronok jew tgk2 dak2 laki idopkn api..huhu...da ciap idopkn api ape lagi..acare bako membako la kami..huhuu...sate, jagung n ayam adalah menu kami mlm ue...punyelah banyk aym kami bli..huhu..

~da ciap bako kami pon mkan same2 ade yg sambil ue tgah idopkan unggun api tuk halu nyamuk..semua bile dapat ayam trus lupe daratan ouh..ahahahaha

~habs mkn...aku n sabri kemas2 tempat....then kami truskn dgn aktvt mlam...bg mug tuk setiap org tulis kata2 yg manis then undi tuk tentukan sapa yg bakal dpat mug hasil kerja masing2..haha...yg paling taleyh bla...ade org berpantun ats cwan ue..bunyi dy cm ni....'tulis-tulis atas cawan, terima kasih kawan'..hahaha..memng simple n nice loe dy pnye ayt ue...da la bewarna warni..ahahhaaha

~mlm ue pas aktvt...separuh dpd kami tido n sparuh ag wat urutan dr pakar fisoterapi kami....ahahah..memng taleyh bla..best sesngt dy urut kami...dan mlm tu jugak ade yg kembung perut lah..aiahh !! mcam2...itulah ragam KELUARGA 5 RC'08...huhu

~mlm ue kami hanya berbumbungkan langit dengan bermuzikan deruan ombak yg berderu..kami tido kat luar..budak2 laki tido dlam van...punye la seronok..tak penah hayat aku tdo kat luar dgan berbumbungkn langit n berlagukan ombak..mlm tuh memng da rase macam satu family da...aku, tika n zulia jage mlam ue...dgan berbekalkan kuaci kami pon mulakan perbualan dengan memberikan macam2 teka teki..memng njoy sngt mlm ue..than my baby n my syg..

~esoknya..kul 6 aku da tebangun sbb sjuk sngt meyh ta menahan da aku ase..uhuhu...cahaya da mula nampk n makin ramai ahli keluarga yg da bangun..masing2 teruja dengan pemandangan tu...hanya Allah saja tahu betapa bersyukurnya kami lahir di bumi Allah ini...bermacam ragam kami tgk pg ue...ade yg ta mandi lah...matahari makin naik..pg tu kami berpeluang tgk ikan ape tataw la ceq..besar kot...duk berenang cam dolphin..memng cantik sngt pemandangan mase ue..subhanallah...

~akhirnya kami bekemas tuk balik..ciap tuka2 baju then sblom balik kami berposing dulu..ahahha..almaklomlah ade camerawoman jemputan la katekn..ahahhaha...terbaik loe ain...thanx to u dear...ummm...kami gerak tepat pkul 9...yezza..bile balik ye rase cepat btol smpai..hahhaha...terbaik la driver kami...huhu...yg pntg driver kami menggelupur cr sitbelt bile nmpk jew roadblok kt dpn jambatn endau...haha..kami punye la selak ketawa ngan gelagat si emy ue..hahaha...

~smpai rompin kami brenti mkan..perkhh !! nasi lmak pdas..mkan ramai2..memng mengusik jiwa tol akuase time uew..hahaha..mkn skit mnum air....n kebetulan mase ue ade pasar kat rompin..ape lagi sume ta lpas pluang tuk jalan2 sekitar pasar tuk tgk2 brg ape yg na bli...umm...dlam pkul 12 lbeyh kami pon tibe ke rumah masing2..

keseronokan n kebahagiaan yg aku ta pnah rase sebelum ni besama rakan2 5RC akhirnya dapt aku rasai..alhamdulillah..aku bersyukur...segalanya berjalan dengan lancar....terima kasih syunk2 ku semua...sayg u ollz sume..hope one day we wiil meet again n spend time together at 'THE ISLAND'..
SYUNK KORUNK !! CINTA KORG !!

p/s to ollz: belom kenal belom tahu..bila da kenal baru tahu...

tata ollz...thanx for reading ^_^ love u



1 comment:

  1. sweet!!wc! t korg suh gira jd cmerawomen tol2!hehe..aq ade cte gak kt blog..da bace?

    ReplyDelete

jOm mEngKriTik