cinta pada seseorang akan membuatkan kita rindu, cinta pada Allah akan membuatkan kita ingat padaNya, cinta pada kampong akan membuatkan kita sentiasa rindu dan sentiasa mengingatinya

Friday, September 21, 2012

pengalaman bersama

Assalamualaikum....

peewwwwit !
lame ta update gadis kampong ni...
almaklomlah kemalasan melanda diri tatkala menginap di hotel mewah tanpa bayaran  selama hampir 3 bulan...

tp tak mengapa...
hari ini...
3 minggu telah pun berlalu di mana mase tengah 'hot setap' mase dolu2 aku bergelar saketariat rakan suai kenal untuk pelajar baru ambilan 2012/2013 UPSI

Alhamdulillah...
betul kata orang....
Allah akan bg kita kebahagiaan jika kita melakukan sesuatu perkara tu dengan seikhlas hati..


hari ini aku nak habaqmai kat uollz !!
pengalaman aku sebagai saketariat (ala2 fesi gitu) yang perlu menjaga bahagian pendaftaran yakni

SAKETARIAT PENDAFTARAN

dengor name pon da taw kan macam mana kijenye ?...
ape lg...kijenye welcome orang then jadi seramah mungkin untuk pastikan adik2 ta rase bosan...

peperangan kami RAKAN SUAI KENAL (RSK) ni bermula awal seminggu sebelum pengambilan pelajar baru...bak kate orang tak puas raye da kne balik...
huhu ! sayunyer lahai !!...seminggu raye da nk kne balik...
tu tak kisah la...yang bestnyer mase na sambut adik2 baru...

fuhh !...penuh dengan kontroversi yang begitu sensasi...

ape yang paling aku tak boleh lupa adalah sewaktu aku bertemu dengan kawan2 atau teman baru
rakan sekretariat pendftaran..
hanya Allah saja yg tahu betapa eratnye hubungan kami...
dah mcam family beb habaq ang !..haha
name2 yg aku tak kan pernah lupe
WAWA, DO, ZULHAZEL, MEK E, DAYAH, JANNAH, SU, AIN, ZULFAZLI, WANI

KAMILAH GENG PENDAFTARAN..
makan sama2, buat kerja bersama, duduk bersama
wow ! memng sangat family
alhamdulillah Allah memberikan mereka dalam hidup aku..
seriously best doe !
hehe

its ok la....

ape yg penting 3 minggu tlah pun berlalu...
tp kenagan bersama hadek2 memng aku tak dapt lupe...
ditambah seri plak dgan kehadiran teman yakni my gengsta dikala suka n duka...
hehe

sayang mereka...

p/s: try to do something new n learn it as much as u can...it could be the best thing ever and the  memories that u can't erase it forever....try to do it...its damnly awesome !